"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το προσωπικό αδιέξοδο του Δημάρχου Γλυφάδας

Στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο δήμαρχος, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, για το θέμα του νεκροταφείου της Γλυφάδας ελάχιστοι Γλυφαδιώτες ανταποκρίθηκαν και ακόμη λιγότεροι δημοσιογράφοι παρευρέθηκαν. Δεν θα μιλήσουμε για το timing που έγινε παραμονές των μεγάλων αποφάσεων στις Βρυξέλλες για τη χώρα μας ούτε για την τοποθεσία, αυτό ας το κρίνουν οι αναγνώστες μας. Αυτό όμως που θα αναφέρουμε είναι ότι ο δήμαρχος εκτέθηκε συνεχίζοντας την τακτική να οργανώνει επικοινωνιακά happenings με επίκεντρο τη κοινωνική ανάγκη της Γλυφάδας για νέο νεκροταφείο. Η επικοινωνία όμως έχει τα όρια της ιδίως όταν πάσχει από ουσία όπως φάνηκε περίτρανα και σήμερα στη συνέντευξη τύπου.
Τίποτα καινούργιο δεν έγινε γνωστό, αντίθετα διαπιστώθηκε το προσωπικό αδιέξοδο και η σύγχυση που έχει περιέλθει ο δήμαρχος αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Συνεπής στην εμμονή του να αγνοεί την πολιτεία, την τοπική κοινωνία αλλά και την ίδια την κοινή λογική εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν τίθεται θέμα νομιμότητας για το αυθαίρετο νεκροταφείο διότι η γραφειοκρατία του κράτους τον έσπρωξε στη λύση αυτή,  αναδεικνύοντας το πρωτότυπο επιχείρημα, το οποίο δεν έχουν ανακαλύψει οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ότι η αυθαιρεσία καταπολεμά τη γραφειοκρατία. Η εμμονή του δημάρχου τον οδηγεί αφενός στην κατάλυση της νομιμότητας, ανοίγοντας το δρόμο σε επίδοξους καταπατητές της περιοχής, και αφετέρου αποδυναμώνει το αίτημα για νέο νεκροταφείο, δημιουργώντας την εντύπωση ότι αποτελεί προσωπική του υπόθεση. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να προστατευθεί το γόητρο του δημάρχου που ακολούθησε λάθος χειρισμούς, το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό, πώς η Γλυφάδα θα αποκτήσει νέο νεκροταφείο σε νόμιμη τοποθεσία. Ο δήμαρχος, με την έως τώρα στάση του, δεν δείχνει διατεθειμένος να απαγκιστρωθεί από τις λάθος επιλογές του και αυτό έχει φανεί από την αφετηρία του προβλήματος που ο ίδιος δημιούργησε. Όσο ήταν νωρίς, πριν το καλοκαίρι, επέλεξε να μην ενημερώσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να μην ενημερώσει την τοπική κοινωνία, να μην διαπραγματευθεί με την πολιτεία και να προχωρήσει μονομερώς και ανευθύνως στη χωροθέτηση αυθαίρετου νεκροταφείου σε περιοχή πυρόπληκτη, Natura με μπαζωμένο ρέμα.
Κοντολογίς, θεωρούμε ότι η συνέχεια είναι γνωστή και προβλέψιμη. Ο Δήμαρχος θα αναζητήσει πολιτικό σωσίβιο στην εκκλησία και στην αδυσώπητη ανάγκη των πολιτών να θάψουν τους νεκρούς τους . Είναι προτιμότερο όμως να αναζητήσει διεξόδους, όπως έγκαιρα του έχει υποδείξει η αντιπολίτευση με τις προτάσεις της. Προβλέψιμη και η μετάθεση ευθυνών στην πολιτεία, αντιπολίτευση, κατοίκους, περιβαλλοντολόγους, ΜΜΕ, σε όλους εκτός από τον ίδιο, και τέλος «ηρωϊκές» ενέργειες για να φιλοτεχνηθεί η εικόνα του λαϊκού ήρωα απέναντι στην «ανάλγητη» πολιτεία. Ήρωες όμως με παραμύθια δεν υπάρχουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου