"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας

Δεν αντέχουμε – δεν έχουμε – δεν πληρώνουμε
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
στα απάνθρωπα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας
Ο Ελληνικός λαός εδώ και ενάμιση χρόνο ζει μια κόλαση. Τα πάντα ρημάζουν και τίποτα δεν μένει όρθιο. Η χώρα μας βιώνει μια πραγματικότητα απίστευτη. Η κυβέρνηση για να επιβάλλει την πολιτική της θέτει ουσιαστικά τη χώρα υπό ξένη οικονομική κατοχή παραχωρώντας το δικαίωμα αποφάσεων για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας σε ξένα κέντρα αποφάσεων, και πιο συγκεκριμένα στην Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. τις ξένες και ελληνικές τράπεζες, στα αδυσώπητα κερδοσκοπικά οικονομικά συμφέροντα.   
Εξ αιτίας αλλά και στο όνομα του μνημονίου, που υπέγραψε ερήμην του κυρίαρχου Ελληνικού λαού η κυβέρνηση με την τρόικα, πάρθηκαν και κάθε μέρα παίρνονται πρωτοφανούς έκτασης ισοπεδωτικά, άδικα και αντιλαϊκά μέτρα σε όλους τους τομείς, που καταρρακώνουν τη ζωή των μη εχόντων, δηλαδή των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των φτωχών, των ανέργων, των συνταξιούχων.
Τα πάντα βγαίνουν στο σφυρί, τα πάντα ξεπουλιούνται. Δημόσια παιδεία, (βιβλία,  καθηγητές, υποδομές), υγεία, (νοσοκομεία, φάρμακα, υποδομές πρόνοιας) καταργούνται. Ο νόμος της ζούγκλας σε πλήρη εφαρμογή.
Με εκβιαστικά διλλήματα, όπως η καθυστέρηση της 6ης δόσης ή της στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων, κυβέρνηση και πιστωτές λαμβάνουν συνεχείς αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα να μη χάσουν οι τελευταίοι τα χρήματα που μας δανείζουν με υπέρογκο και τοκογλυφικό τρόπο. Το ότι πυροδοτούν την ύφεση, διογκώνουν την ανεργία, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, αποσυνθέτουν την κοινωνία, αποψιλώνουν την χώρα από τον πλούτο της δεν τους ενδιαφέρει. Αυτός άλλωστε είναι ο απώτερος σκοπός τους.
Υποθηκεύεται έτσι, όχι μόνο το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και η ίδια η υπόσταση της χώρας μας, μέσω του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και γης. (Ο ελεύθερος χώρος του πρώην αεροδρομίου, δίπλα μας, θα είναι από τα πρώτα θύματα).
Η επιβολή από την κυβέρνηση του μνημονίου της πολλαπλής φορολόγησης των ίδιων εισοδημάτων μέσα στην ίδια χρονική περίοδο, καθώς και η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, εκτός από άδικα και ληστρικά παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της χώρας, της αναλογικότητας και της ισότητας.
Το ισοπεδωτικό χαράτσι  έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, ανεξάρτητα από το αν αφορά πρώτη κατοικία και από το οποίο δεν εξαιρούνται φτωχοί, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κ.λ.π., έχει επιφέρει την αγανάκτηση σε όλους. Προκαλεί σφοδρότατες αντιδράσεις τόσο της ίδιας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, όσο και μαζικών κοινωνικών φορέων. Ταυτόχρονα αναζητείται τρόπος προσφυγής στα Διοικητικά Δικαστήρια, για τον χαρακτηρισμό του μέτρου αυτού παράνομου και αντισυνταγματικού.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες νοικοκυριά είτε αδυνατούν να το πληρώσουν, είτε αρνούνται να συνεχίσουν να υπομένουν τα αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, απειλούμενα με τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Και το ποτήρι που ξεχείλισε την αγανάκτηση του κόσμου με τα τελευταία μέτρα, ήταν η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα (δηλ. περίπου 380€ μηνιαίο εισόδημα), η περαιτέρω κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων κατά 20% και 40%, καθώς και η προωθούμενη απόλυση (εφεδρεία την λένε) τουλάχιστον 30.000 δημοσίων υπαλλήλων διαλύει τον κοινωνικό ιστό και διευρύνει τη φτώχεια. Αύριο θα είναι άλλα. Μέχρι που θα φθάσουν σε εξαθλίωση, απόγνωση και φτώχεια τον Ελληνικό λαό;
Η Δημοτική Αρχή και οι συμπολιτευόμενες παρατάξεις αποδεικνύονται πιστοί τοποτηρητές της τρόικα και της  μνημονιακής πολιτικής συνεχίζοντας απτόητες την πολιτική της ακέραιης  εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών στην πόλη μας. Σαν να μη συμβαίνει τίποτε γύρω τους, κωφεύουν στις εκκλήσεις μας για να παρθούν μέτρα άμεσης ανακούφισης των δημοτών όπως:
                           Η αναστολή είσπραξης του «πρασινόσημου».
Η αύξηση των θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η θέσπιση δωρεάν τροφείων για τα παιδιά ευπαθών οικογενειών.
Το πάγωμα των δημοτικών τελών και απαλλαγή για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους υπαλλήλους του δήμου και νέες προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών.
Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των υπαλλήλων στους τομείς κοινωνικής πρόνοιας (βοήθεια στο σπίτι κλπ).
Άμεση απομάκρυνση του παράνομου νεκροταφείου και χωροθέτηση στα όρια του δήμου.
Εμείς θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την ανακούφιση των πολιτών της Γλυφάδας. Όμως η απόκρουση των αντιλαϊκών πολιτικών απαιτεί την αγωνιστική συμπαράταξη όλων μας. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει τώρα!
Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών Κυβέρνησης και τρόικας.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου, τους δημότες, τους επαγγελματίες, τα κινήματα πόλης, τα συνδικάτα, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, να τους σταματήσουμε. Πρέπει να αναχαιτιστεί αυτή η νέα επίθεση. Είναι ανάγκη να πρωτοστατήσουμε στην προάσπιση του στοιχειώδους δικαιώματος της πρόσβασης στο δημόσιο αγαθό που είναι η ηλεκτρική ενέργεια.
Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου Γλυφάδας που, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς του γκαράζ και συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου.               
Υλοποιώντας την προεκλογική μας δέσμευση «κανείς δημότης μόνος του στην κρίση» θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις επιμέρους αντιστάσεις συντονίζοντας τις δράσεις μας στις γειτονιές για την υπεράσπιση των συμπολιτών μας και την αντίθεσή μας στην πληρωμή των παράνομων και απαράδεκτων «χαρατσιών».
Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ηλεκτρικό σε κάποιον που δεν μπόρεσε ή αρνείται να πληρώσει το παράνομο χαράτσι.
Δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της δημόσιας περιουσίας.
Να φύγει τώρα η κυβέρνηση της τρόικα και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.
Είναι αναγκαίοι όσο ποτέ οι μαζικοί, ενωτικοί, αγώνες των εργαζομένων.
                                                                                    Γλυφάδα, 6 Οκτωβρίου 2011
Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου