"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ή ΑΛΛΙΩΣ «Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»


Δυστυχώς έχουν υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο στη Πράξη. 
  
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
Η ύπαρξη κάποιας «συμφωνίας» μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων κ.κ. Κ. Κόκκορη, Σ. Λανδράκη και Ο. Παπαδόπουλου, για να υποστηρίξουν οι δύο τελευταίοι τον πρώτο στο β’ γύρο των Δημοτικών εκλογών φημολογείται από τότε. Έχουν ακουστεί διάφορα και κυκλοφορεί σε φωτοτυπίες, περίπου 2 μήνες τώρα, το λεγόμενο «μνημόνιο» ή αλλιώς «ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», δηλαδή το συγκεκριμένο κείμενο που αναρτήθηκε στο www.vimaonline.gr αρχικά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα στη συνέχεια. Δεν γνωρίζουμε για την εγκυρότητά του, στεκόμαστε όμως στο περιεχόμενο και αν αυτά που γράφονται σε αυτό επιβεβαιώνονται στο σύνολό τους ή σε κάποιο βαθμό, από πράξεις του κ. Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.
Ως προς το περιεχόμενό του, πέραν από τις δήθεν διακηρύξεις για λύσεις προβλημάτων κλπ (το κερασάκι στην τούρτα δηλαδή), εκείνο που σοκάρει πραγματικά είναι το κεφάλαιο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και οι διατυπώσεις που εμπεριέχονται σ’ αυτό. Όπως π.χ. «παραχώρηση της διοίκησης του Νομικού Προσώπου …..», «Παραχώρηση της διοίκησης μιας Δημοτικής Επιχείρησης….», «Ειδικά για τον κ. Βάκκα, ο κ. Κόκκορης αναλαμβάνει προσωπικά την υποχρέωση να τον αποκαταστήσει …….» και άλλα τραγικά.
 Αλήθεια, ποιανού ιδιοκτησία είναι ο Δήμος και δεν το ξέραμε; Που πήγαν οι έννοιες «δημοκρατία», «διαφάνεια», το «όλα στο φως» που μας έλεγαν πριν τις εκλογές; Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Κόκκορη, αλλά και των άλλων δύο παρατάξεων, γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτού του «μνημονίου» και τι λένε για αυτό;
 Οι δημότες ψηφίζοντας φυσικά δεν γνώριζαν την «συμφωνία της ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» του Δήμου και εξαπατήθηκαν γιατί κάποιοι τους θεωρούν πρόβατα και επικυρωτές των επιλογών τους. Άλλωστε, εδώ ακυρώνεται στην πράξη και ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου που, σύμφωνα με το νόμο, είναι αρμόδιο να ορίζει τις διοικήσεις Νομικών Προσώπων, Δημοτικών Επιχειρήσεων κλπ, αλλά και ο ίδιος ο νόμος που δεν επιτρέπει αθέμιτες συναλλαγές.
Ως προς την επαλήθευση των αναφερομένων στη «συμφωνία», στην πράξη δυστυχώς έχουν υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος όσα προβλέπονται, όπως στα Διοικητικά Συμβούλια του GOLF, του Νομικού Πρόσωπου, της ΔΕΑΠ κλπ. Σ’ αυτά έχουν ενταχθεί στελέχη των παρατάξεων Λανδράκη και Παπαδόπουλου, όπως η κ. Φ. Μαλάμη και οι κ.κ. Ν. Βάκκας και Ι. Γκέκας, αναπληρωτής Πρόεδρος στο GOLF είναι ο κ. Παπαδόπουλος, Δ/νουσα Σύμβουλος η κόρη του και ως Ειδική Συνεργάτης προσελήφθη η σύντροφος του κ. Λανδράκη κ. Π. Δάρα. Επαληθεύεται επίσης και από όλη την συμπεριφορά των τριών αυτών παρατάξεων στις ψηφοφορίες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου κ.α.
Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο, επομένως και αυτοί κρυφό καμάρι!
Όλα αυτά βεβαίως δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της πόλης μας, προσβάλουν τη δημοκρατία μας και ευτελίζουν την έννοια της συνεργασίας, διότι με όσα συμβαίνουν είναι καθαρό ότι «οι σύμμαχοι» έχουν σε προτεραιότητα κυρίως το δικό τους όφελος και καθόλου δεν τους ενδιαφέρει το δημόσιο συμφέρον και το καλό του Δήμου και του πολίτη.
Η ζωή έχει δείξει όμως ότι τέτοιες «συμμαχίες» δεν έχουν μέλλον, αντίθετα βλάπτουν  και δυστυχώς άλλη μια τετραετία θα πάει χαμένη για την πόλη μας, με επιδείνωση των προβλημάτων και της κακοδιοίκησης.
Λυπούμαστε για όσα συμβαίνουν, τα καταδικάζουμε και τα καταγγέλλουμε!
Ας τα χρεωθούν αυτοί που τα έπραξαν. Έργα τους είναι!
Εμείς συνεχίζουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια, σεβασμό στους πολίτες και ξεκάθαρες θέσεις.



Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
Η υπεύθυνη
                                                                                         

Λένα Κόκκαλη


6 σχόλια:

  1. Δεν ξέρουμε αν είναι νομικά κατοχυρωμένοι για αυτά που παίχτηκαν εις βάρος της παράταξης σας και εις βάρος της παράταξης Μαζί για την Γλυφάδα αλλά σίγουρα είναι ΑΝΗΘΙΚΟ και κυρίως το ότι παζάρεψαν τους ψήφους των δημοτών για ίδιον όφελος για βόλεμα σε θέσεις και χρηματικές απολαβές (ασφαλώς από τα λεφτά του Δήμου)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κα Αθηνα ο πόλεμος είναι μια σειρά μαχών που είτε κερδίζονται είτε χάνονται αλλά τελικά τον πόλεμο κερδίζει αυτός που έχει τις περισσότερες νίκες. Ο κος Κόκορης κατάφερε να νικήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον πόλεμο στον οποίο είχε και απώλειες (ορισμένες θέσεις διοίκησης)Μεταξύ των ηττημένων είσαι και συ που πολέμησες μεν έχασες δε. Σήμερα με τα δελτία τύπου που εκδίδεις απομακρύνεσαι και απομακρύνεις τους πιθανούς συμμάχους που θα ήθελες για τον επόμενο πόλεμο - τις δημοτικές εκλογές του 2014, και οι οποίοι σου είναι απαραίτητοι για να νικήσεις. Οι συμμαχίες ποτέ δεν κατακρίθηκαν στην ιστορία και εγιναν πάντα σεβαστές απο τους αντιπάλους είτε αυτοί ήταν νικητές ή ηττημένοι. Πρόσεχε λοιπόν τι ακριβώς λές και αν αυτό που λες έχει κάποια αξία ή μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα τώρα.Είναι κρίμα να δημιουργείς εχθρούς χωρίς να έχεις κάτι να κερδίσεις ενω αντίθετα θεωρούν ότι κάτι άλλο επεδίωκες και επειδή το έχασες αντιδράς σπασμωδικά φιλικά ένας ψηφοφόρος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος και αν διαβάσει κάποιος ΙΣΤΟΡΙΑ οι συμμαχίες είναι σεβαστές όταν έχουν ως στόχο το "ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ" και όχι όταν έχουν στόχο έμμισθες θέσεις στο Δήμο που τον μισθό τον πληρώνει ο Λαός, δηλαδή εμείς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απάντηση της κυρίας Λυγνού

    Δεν θεωρώ ότι είμαι ηττημένη αγαπητέ ..ψηφοφόρε...
    Ο αγώνας που έδωσαν οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στηρίχτηκε στις θέσεις, στην συνέπεια, στη δουλειά, την αξιοπρέπεια και το ψηφοδέλτιο. Οσοι ενήργησαν με κριτήριο το προσωπικό τους οφελος, πρέπει να απομονωθούν. Αρκετά τράβηξε αυτή η χώρα τόσα χρόνια.
    Εγώ δεν διαπραγματεύτηκα, δεν διόρισα, δεν έδωσα κατεύθυνση στους ψγφοφόρους μου στο δεύτερο γύρο παρά το γεγονός ότι θα μπορούσα να ανατρέψω το σκηνικό. Σεβάστηκα τον κόσμο που με ψήφισε , γιατί σέβομαι τον εαυτό μου .
    Δεν με νοιάζει αν δημιουργώ εχθρούς επειδή λέω την αλήθεια, άλλωστε αυτούς δεν τους θέλω φίλους...δηλ. δεν ταιριάζουμε...

    Οι νίκες όπως λέτε ....που στηρίζονται στην έλλειψη δημοκρατίας, στις συμφωνίες που πληγώνουν,
    νίκες που κερδίζονται με βρώμικο τρόπο ..στην πλάτη σας... θα έπρεπε να σας προβληματίζουν και να τις καταδικάζετε.

    Γιατί δεν το κάνετε αγαπητέ ψηφοφόρε? ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
    Αλήθεια .. εγώ είμαι η κ. Λυγνού, εσείς ποιος ειστε?...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή glyfadiotissa (της 19 Μαρτιου) τις έμμισθες θέσεις που λέτε, έτσι ή αλλοιώς θα τις πλλήρωνε ο Γλυφαδιώτικός Λαός όπως τόσα χρόνια πλήρωνε γιορτές για καρναβάλια ,κούλουμα, μαθηθτικούς χορούς και λοιπά περιττά έξοδα προβολής κάποιων "βατράχων που προσπαθούν να γίνουν ίσα με τα βόδια".Το γεγονός ότι αυτά τα λεφτά θα πάρουν, αν τελικά τα πάρουν, μέλη της ελλάσονος αντιπολίτευσης είναι που σας πειράζει δυστυχώς. Και πολύ περισσότερο σας ενοχλεί που θα καταλάβουν θέσεις που αποτελούν συλλεκτήρες ψήφων. Επίσης οι οποιες συμμαχίες εφόσον έχουν νόμιμο στόχο πρεπει να γίνονται σεβαστές και να μην δημιουργούν αντιδράσεις. Σε ότι αφορά την κα Λυγνού η έννοια δημοκρατία, αν είχε διαβάσει έστω και ένα αρχαίο κείμενο, θα διαπίστωνε ότι επιβάλλει τις συμφωνίες και τις συμμαχίες των κομμάτων σε αντίθεση με αυτό που σήμερα ζούμε στην πολιτική πραγματικότητα όπου ένα κόμμα με 30-40% κυβερνάει με άνετη πλειοψηφία βουλευτών. Η δημοκρατία επιβάλλει στους πολιτικούς φορείς να έρχονται σε συμφωνίες και συμβάσεις ανεξάρτητα αν κάποιοι τις θεωρούν βρώμικες.Όσον αφορά τον κόσμο που σας ψήφισε όπως λέτε θα μπορούσατε να τον καθοδηγήσετε στην μία ή στην άλλη επιλογή. Φυσικά και γιαυτό έχετε μετανοιώσει που τον οδηγήσατε στην αποχή απο την κάλπη. Την άλλη φορά να ενεργήσετε ως πολιτικό ον που έλεγε και ο Αριστοτέλης αν τον έχετε ακουστά και όχι με θυμό και αγανάκτηση που δεν ταιριάζει σε μία πολιτικό αρχηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε της 20ης Μαρτίου , είστε σίγουρα πολιτικός και ειδικοτερα του ειδους που κατέστρεψε αυτόν τον τόπο, του είδους "κανω το ασπρο-μαυρο, και του στυλ, ρίξε -ρίξε λάσπη , όλο και κατι θα μείνει.... Σιχαίνομαι ακόμα και το γεγονός πως αναπνέω τον ίδιο αέρα που αναπνέετε κι εσείς ....Θα έρθει όμως και η ώρα που θα πάτε όλοι σας στα σπίτια σας και πολλοί απο εσάς στα κάγγελα...αρκει να ξυπνήσει ο κόσμος και να δει τι ψήφιζε τόσα χρόνια... κατάπτυστοι συκοφάντες και λαμόγια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή