"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Την ανησυχία της εκφράζει η ΟΝΝΕΔ Αλίμου για τις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις σχολείων στον Άλιμο

Την ανησυχία της εκφράζει η ΟΝΝΕΔ Αλίμου για τις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις σχολείων στον Άλιμο παρά όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου περί του αντιθέτου.


Η ΟΝΝΕΔ ΑΛΙΜΟΥ με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική μας κοινωνία για τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων ανά την επικράτεια και ιδίως την αρχική σκέψη για συγχώνευση-κατάργηση δύο σχολείων του Δήμου μας και συγκεκριμένα του 3ου Λυκείου Αλίμου και του 4ου Γυμνασίου Αλίμου έχει να δηλώσει τα εξής:
1.      Δεν είναι δυνατόν στην εποχή των ραγδαίων κοινωνικών και επιστημονικών εξελίξεων το Υπουργείο Παιδείας να προχωρά σε καταργήσεις ή/και συγχωνεύσεις σχολείων με κριτήρια αποκλειστικά και μόνο οικονομικά πλήττοντας κατά αυτόν τον τρόπο το ήδη βαλλόμενο πανταχόθεν δημόσιο σχολείο.
2.      Το 3ο Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο Αλίμου αποτελούν ιστορικά σχολεία του δήμου μας, είναι άρτια εξοπλισμένα και υπερπλήρη από άποψη μαθητών, στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια (για τα οποία δεν καταβάλλεται ενοίκιο), ενώ  και το παιδαγωγικό έργο που επιτελείται σε αυτά είναι υψηλού επιπέδου. Τυχόν κλείσιμο/συγχώνευση των δύο σχολείων του Αλίμου με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά θα αποτελέσει εκπαιδευτικό πισωγύρισμα για την περιοχή.
3.      Ο Άλιμος είναι μια εξαιρετικά αναπτυσσόμενη περιοχή σε πληθυσμό, όπως θα αποδειχθεί και μέσω της επικείμενης απογραφής, γεγονός που καταδεικνύει ότι αυτό που έχει ανάγκη ο δήμος μας είναι η ίδρυση νέων σχολείων και όχι η κατάργηση/συγχώνευση των ήδη υφιστάμενων.
4.      Tο σχολικό συγκρότημα που βρίσκονται τα εν λόγω σχολεία, στον Άγιο Παντελεήμονα Άνω Καλαμακίου θα ερημώσει με τυχόν εφαρμογή σχεδίου κατάργησης/συγχώνευσης των σχολικών αυτών μονάδων και  ενδεχομένως έρθουμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις αύξησης της παραβατικότητας και της μικροεγκληματικότητας , αλλάζοντας άρδην την ζωή των κατοίκων της περιοχής.
5.      Η σχετική επιστολή του δημάρχου Αλίμου προς το υπουργείο σύμφωνα με την οποία δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις την τρέχουσα περίοδο για συγχώνευση/κατάργηση σχολείων στον δήμο μας δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αφού με την φράση «τρέχουσα περίοδος» αφήνονται υπόνοιες για εφαρμογή τέτοιου σχεδίου στο μέλλον, κάτι εντελώς καταστρεπτικό για τον τόπο μας.
   Η ΟΝΝΕΔ ΑΛΙΜΟΥ μέσω του γενικού γραμματέα της Μανώλη Μιχαλέτου παρακολούθησε το δημοτικό συμβούλιο της 28/2, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε το θέμα των συγχωνεύσεων, ενώ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αλεξόπουλος εξέφρασε τις ανησυχίες του για την επιχειρούμενη αλλαγή στο τοπίο της εκπαίδευσης στον Άλιμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνέταξε απόφαση, με την οποία τάχθηκε ομόφωνα κατά των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων στο δήμο Αλίμου, αλλά αυτό δεν μας καθησυχάζει. Αντίθετα θα είμαστε παρόντες σε όλες τις συζητήσεις και δράσεις για να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας και να διαφυλάξουμε την ομαλή ζωή της εκπαίδευσης στον Άλιμο.
ΠΗΓΉ http://www.alimosnews.gr/?p=5094

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου