"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ποιός "μ.....ς" Δήμαρχος θέλει "Συμπαραστάτη του Πολίτη;

του Τάκη Λαϊνα
http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=10&artid=1614 


Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν. Γιατί διαπιστώθηκε η ανυπαρξία του Δημάρχου κ. Κόκκορη. Το θέμα προέκυψε όταν ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε πριν από την συζήτηση για τον προϋπολογισμό να συζητηθεί επί του πολύ σοβαρού θέματος του Μνημονίου Συνδιοίκησης και όπως πολύ σωστά παρατήρησε δεν μπορεί να συζητείται το πιο σοβαρό δημοτικό «νομοθέτημα» αν δεν έχει ξεκαθαρίσει η βαριά σκιά που βαραίνει και δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα.

Ωστόσο η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, κυρία Σάκκου, ούτε να το ακούσει, επιμένοντας πως θα τηρούσε αυστηρά το πρόγραμμα συζήτησης όπως αυτό είχε προαποφασισθεί. Στις δε εντονότατες διαμαρτυρίες τόσο του κ. Βαρβιτσιώτη όσο και αρκετών παρευρισκομένων πολιτών απάντησε με ένα
« Εδώ μέσα θα καθόσαστε Παναγίτσες».



Η κυρία Σάκκου και οι συν αυτή θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους. Πάρα πολύ απλά γιατί οι πολίτες της Γλυφάδας έχουν κάθε λόγο να είναι αγανακτισμένοι και να ζητούν διευκρινίσεις εδώ και τώρα κάτι το οποίο η κυρία Σάκου έπρεπε από μόνη της να διευκολύνει. Αυτό, όμως, χρειάζεται πολιτικό θάρρος και ανάστημα, το οποίο, δυστυχώς εξαντλείται στις φωνές και τις τσιρίδες.

Το θέμα όμως, δεν είναι η κυρία Σάκκου. Είναι ο Δήμαρχος μας, ο οποίος καθόταν στην πρώτη σειρά και ούτε άνοιξε το στόμα του λες και δεν τον αφορούσε το θέμα. Λες και δεν ήταν αυτός που έφερε ως Συνδιοικητές τα απομεινάρια του παρελθόντος.
Εντελώς ανύπαρκτος. Άφωνος και άλαλος.

Δεν περιμέναμε πολλά από τον κ. Κόκκορη. Το σθένος του φάνηκε ήδη από το πως χειρίστηκε το θέμα του «Συμπαραστάτη του Πολίτη». Ξέρετε ποια είναι η γραμμή της «Δυνατής Γλυφάδας». Θα μου συγχωρέσετε τα "Γαλλικά" αλλά μεταφέρω επί λέξει:
 «Ποίος μαλάκας Δήμαρχος θέλει έναν σκιώδη Δήμαρχο στο κεφάλι του;Έχετε διαβάσει τι προβλέπει ο Καλλικράτης; Ξέρετε πόσο δύναμη έχει;» Αυτή είναι η γραμμή της Δυνατής Γλυφάδας; Γιατί αυτό, δείχνει να είναι η κυρίαρχη άποψη αρκετών όπως μεταφέρθηκε άλλωστε και από νεόκοπο δημοτικό της Σύμβουλο πίνοντας καφέ στο Chic. Μετά δε απ΄όσα μεσολάβησαν δεν με εξέπληξε αυτή η τοποθέτηση αφού τώρα βλέπουμε πόσο έντεχνα μεθοδεύτηκε το θέμα να μην προχωρήσει και να εκπνεύσουν οι προθεσμίες .

Το μεταφέρω για να τα γνωρίζουν αυτά οι υγιείς δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που τον στήριξαν. Οι υγιείς δυνάμεις που νόμιζαν πως ο εκλεκτός υποψήφιος της Ιπποκράτους, ο εκσυγχρονιστής τεχνοκράτης της Σημιτικής περιόδου, θα έφερνε την διαφάνεια και την χρηστή Διοίκηση. Αντί γι αυτά, τους έφερε Λανδράκη και Παπαδόπουλο να κάνουν κουμάντο. Να χαίρεσθε τον Δήμαρχο σας κύριε Ραγκούση!

Αυτόν που εξεφτελίζει με τον χειρότερο τρόπο την όλη σας προσπάθεια, στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της Αττικής. Αυτόν που ενώ δημιούργησε «Αφανή Συνασπισμό» με Συμβόλαια και Υπογραφές” που είναι δεσμευτικές, αφού ο κόσμος βοά για δοθείσες εγγυήσεις άλλου είδους προς τήρηση του Συμβολαίου, όταν ήρθε η ώρα να στελεχωθούν οι οργανισμοί και επιτροπές του Δήμου, θεώρησε τα μέλη του Συνασπισμού του ως αντιπολίτευση δίνοντας τους τις θέσεις που προβλέπει ο Καλλικράτης αποκλείοντας όλους του υπόλοιπους. Αν αυτό δεν είναι καταστρατήγηση του πνεύματος του νόμου τότε τι είναι; Τα γνωρίζετε αυτά κύριε Ραγκούση και κύριε Περιφερειάρχη;

Γνωρίζει άραγε ο κ. Ρέππας πως στο "Συμβόλαιο Συνδιοίκησης" ο εκλεκτός του κόμματος του υποσχέθηκε να μεταφέρει το Τραμ λες και υπάρχουν χρήματα για τέτοιο μεγαλεπήβολο σχέδιο..

Αλλά μήπως γνωρίζει ο Δήμαρχος Αλίμου, πως η "Γλυφαδιώτικη Τρόϊκα" θέλει να πετάει τα σκουπίδια της στο δικό του Δήμο;

Όσο για την υπερασπιστική γραμμή πως το "Συμβόλαιο Συνδιοίκησης" είναι πλαστό, τόσο ανόητοι είναι, που δεν σκέφτονται πως ότι γράφετε εκεί για το μοίρασμα των θέσεων έχει ήδη πραγματοποιηθεί και καλύτερη απόδειξη από αυτό για την ύπαρξη του δεν υπάρχει. Και φυσικά πως τα ίδια ζητήθηκαν από τον κ. Βαρβιτσιώτη, όπως βεβαίωσε δημοσίως και ο ίδιος..

2 σχόλια:

  1. tsouzei alla ti na kanoume??????etsi einai kalutera isws apo ton voutirobebe ton barby!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε μου όπως λες και εσύ "ίσως"! εμείς όμως δεν ψηφίσαμε για το ίσως! είμασταν σίγουροι! και ακόμα δεν αναλάβαμε καλά καλά και ντρεπόμαστε να λέμε ποιους στηρίξαμε! Έχουμε εμείς καμμία δουλειά με τον Λανδράκη? ή μήπως ψηφίσαμε τον Παπαδόπουθλο? Ελπίζω να αλλάξει σύντομα η πορεία γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή