"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΥΑΛΗΣ

της Μαρίας –Ινώ Ζαχαροπούλου Θεατρολόγος Σκηνογράφος
Διοικητικό μέλος του Συλλόγου Νέας Ευρυάλης.

Το Σάββατο που μας πέρασε 12 Μαρτίου και ώρα 16.00 έως αργά, η Ομάδα Συμμετοχικού Σχεδιασμού της πλατεία Νέας Ευρυάλης συγκεντρώθηκε στην έδρα του Συλλόγου Αιδινίου 7, για τη σύνταξη ερωτηματολογίου για τις χρήσεις της προκείμενης πλατείας της περιοχής τους και με το σκοπό το ερωτηματολόγιο αυτό να διανεμηθεί από τον εκπολιτιστικό και εξωραϊστικό  σύλλογο της περιοχής σε όλους τους κατοίκους.

Η συνάντηση άνοιξε με την εισήγηση της κατοίκου της Νέας Ευρυάλης Ιωάννας Τσώνη που κάνει διδακτορικό στην Χωροταξία και στον Συμμετοχικό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ με πληροφορίες και παρατηρήσεις σχετικά με τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη αλλά και τα ενδεχόμενα κωλύματα μιας προσπάθειας συμμετοχικού σχεδιασμού όπως το παράδειγμα του τράμ στην περιοχή παλαιού Φαλήρου και πηγή την σχετική έκθεση του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τα πρακτικά κρατήθηκαν από την κα. Ελένη Λυμπεροπούλου αναπληρώτρια- διοικητικό μέλος του Συλλόγου.
Στην συνέχεια και προστρέχοντας στα πρακτικά της προηγούμενης συνάντησης οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν ένα γενικό πλάνο ερωτηματολογίου με σύντομη περιγραφή του οικοπέδου και του προβλεπόμενου έργου, οικονομικά στοιχεία, δύο γενικές και ανοιχτές ερωτήσεις :
"Τι χρήση κάνετε σήμερα του χώρου αυτού;" και "Πώς φαντάζεστε ιδανικά την πλατεία αυτή στο μέλλον;"
Στη συνέχεια διαμορφώθηκε μια τρίτη ερώτηση με αξιολόγηση επιμέρους προτάσεων που ήδη έχουν καταγραφεί από κατοίκους, πάντα όσον αφορά στις χρήσεις της πλατείας, δηλαδή το πρώτο μόνο στάδιο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και όχι τις λεπτομέρειες.
Πχ. Θα θέλατε στην πλατεία κάποιον ανοιχτό η κλειστό χώρο εκδηλώσεων αξιολόγηση από 1-5
Πχ2 Η πλατεία αυτή θα ήθελα να ήταν πάνω από όλα ένας πράσινος χώρος      αξιολόγηση από 1-5 κ.ο.κ

Ακόμη αποφασίστηκε να δοθεί ένα σκαρίφιμα της πλατείας από τον γραφίστα Πάνο Βλάσση με δυνατότητα να συμπληρωθεί σχεδιαστικά από τους ερωτηθέντες όλων των ηλικιών.

Προτάθηκε τέλος να αρχίσει μια διαβούλευση σχετική με τα παιχνίδια της πλατείας σε σχετικό με την πλατεία blogspot η ηλεκτρονική διεύθυνση του οποίου θα πρέπει να αναρτηθεί στο ερωτηματολόγιο μας.

Η κα Έφη Χριστοπούλου, σύμβουλος εκπαίδευσης, αναπληρώτρια διοικητικό μέλος του Συλλόγου Ν. Ευρυάλης, εκτός από την πείρα που θα προσφέρει στην αποδελτίωση  του ερωτηματολογίου προθυμοποιήθηκε να ερευνήσει  τη διασκευή του ερωτηματολογίου για τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Σκόπος των ερωτηματολογίων αυτών, που προτάθηκε να διαμοιραστούν στους κατοίκους πόρτα- πόρτα και να είναι διαθέσιμα και στα κεντρικά καταστήματα της γειτονιάς πχ φούρνο, σούπερ μάρκετ,
είναι η σφυγομέτρηση των απόψεων των κατοίκων της περιοχής για το έργο και η ενδυνάμωση της προβλεπόμενης από το δήμαρχο Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων για διαβούλευση του αρχιτεκτονικού προσχεδίου.

Την συζήτηση μας τίμησε με την παρουσία και ενεργό συμμετοχή της η κα Παγώνα Μερίκου δημοτική συμβούλος Γλυφάδας και κάτοικος Ν. Ευρυάλης.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
Τον Σύλλογο Ώρα για Δράση και τον πρόεδρο του Νίκο Κίουση για την σημαντική παρουσία του στην συνάντηση αλλά και για την προσφορά ανοιχτής εθελοντικής βοήθειας προς εμάς τόσο για δράσεις στην πλατεία όσο και στη διανομή των ερωτηματολογίων.
Την διευθύντρια κα Κοροσίδου και την κα Αλεξάκη Δήμητρα, Γεν. Γραμματέα Γονέων και κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας που βρίσκεται στην γειτονιά μας.
Την κα Αριάλη τ. Λυκειάρχη, την κα Ευή Μαωραιτίδου αρχιτέκτονα και αργυρή Ολυμπιονίκη της Υδατοσφαίρισης, αλλά και τον κο Νίκο Αργυράκη διακεκριμένο αθλητή extreme sports στην Ελλάδα για την εθελοντική προσφορά συμβουλευτικής βοήθειας στην ασφάλεια του χώρου του παιχνιδιού. ( προκειμένου να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα υπόκειται σε  βανδαλισμούς)



Για προσφορά συνεργασίας ή για οποιαδήποτε απορία  είμαστε στη διάθεσή σας,
Μαρία –Ινώ Ζαχαροπούλου
Διοικητικό μέλος του Συλλόγου Νέας Ευρυάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου