"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πως να προφυλαχθείτε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Οι αλλεργικοί άνθρωποι δεν ησυχάζουν σήμερα ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει διασκορπίσει τα αλλεργιογόνα σε όλους σχεδόν τους μήνες του χρόνου.
Άγγλοι επιστήμονες έχουν μελετήσει εκτενώς το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι 300 φυτικά είδη παρουσιάζουν επέκταση της ανθοφορίας τους, είτε αρχίζοντας νωρίτερα είτε ολοκληρώνοντάς την πιο όψιμα.Πρόσφατη ιταλική μελέτη έδειξε ότι ακόμα και όταν ηρεμεί ο αλλεργικός, μένει στο αναπνευστικό σύστημά του μια ελάχιστη φλεγμονή, που καθιστά πιο ευάλωτο το τραχειοβρογχικό δένδρο κι έτσι η αλλεργία πυροδοτείται ξανά από άλλες μη ειδικές συνθήκες, όπως λ.χ. τους ρύπους της ατμόσφαιρας, ένα κρυολόγημα, το άγχος κ.ά.

Η συχνότητα της αλλεργικής ρινίτιδας στην Ελλάδα παρουσίασε υπερτριπλασιασμό κατά τη δεκαετία 1990-2000.Παράλληλα, εξαπλασιάστηκαν οι αλλεργίες που εμφανίζονται μετά την ηλικία των 40 ή 50 ετών.
Τα είδη της γύρης που είναι κυρίως υπεύθυνα για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες την Ελλάδα είναι: 1) παριετάρια (περδικάκι ή ελξίνη), 2) αγριοσιτηρά, γρασίδι και καλλιεργημένα δημητριακά και 3) ελιά. Και τα ακάρεα της οικιακής σκόνης όμως πολλαπλασιάζονται αυτή την εποχή, γιατί θέλουν ζεστό και υγρό καιρό. Πάνω από το 85% των ελλήνων αλλεργικών είναι ταυτόχρονα ευαισθητοποιημένοι σε περισσότερα από ένα αλλεργιογόνα.
Οι εαρινές αλλεργίες είναι κυρίως η αλλεργική ρινίτιδα, το αλλεργικό άσθμα και η αλλεργική επιπεφυκίτιδα, ενώ έξαρση παρουσιάζουν και οι δερματικές κνιδώσεις.
διαβάστε περισσότερα ......

πηγη http://medicalnews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου