"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ Θ’ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ Θ’ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

Μεγαλόστομα ο νέος μας Δήμαρχος διακήρυττε την προεκλογική περίοδο, αλλά και τώρα διακηρύττει ότι θα τα αλλάξει όλα, θα αλλάξει η πόλη, θα αλλάξει το σύμπαν. Βλέπετε, η έννοια της αλλαγής είναι δημοφιλέστατη και έχει μεγάλη απήχηση στους πολίτες που απογοητευμένοι απο την μέχρι σήμερα κατάσταση στο Δήμο, θέλουν πραγματικά αλλαγές και μάλιστα ριζικές και ελπίζουν ίσως κάτι να γίνει. Άλλο όμως τα λόγια κι άλλο τα έργα. Γιατί δεν φτάνει να λες μόνο αλλάζω κάτι, σημασία έχει σε ποια κατεύθυνση το αλλάζεις και σε όφελος ποιανού. Να τι έδειξαν λοιπόν οι μέχρι τώρα 3 πρώτοι μήνες της θητείας του νέου Δημάρχου με ορισμένες από τις ενέργειες και θέσεις του:
·  Προχώρησε σε ανίερες συμμαχίες για την εκλογή του στο β’ γύρο με «συμφωνίες» ανταπόδοσης, έμμισθων και άμισθων θέσεων, που ήδη υλοποιήθηκαν στα Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων, των Νομικών Προσώπων και των Ειδικών Συνεργατών. Δήμαρχος δηλαδή με «συμβόλαιο» όπως έγραψε και ο ημερήσιος τύπος ή που εκτελεί «συμβόλαιο» θα λέγαμε εμείς.
·  Έχει αυταρχική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους που έφτασε  μέχρι το σημείο να μη δέχεται, για ένα διάστημα, ούτε καν να συνομιλήσει με το σωματείο τους, αλλά και στην κατασυκοφάντησή τους χωρίς διακρίσεις. Ήδη έχει δεχτεί καταγγελίες από το σωματείο, την ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ.
·  «Κατάφερε» να μην εκλεγεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρ’ ότι, με τους γνωστούς του «συμμάχους», διαθέτει την πλειοψηφία που προβλέπει ο νόμος. Σίγουρα, δεν ήθελε έναν τέτοιο «ενοχλητικό» ρόλο στα πόδια του, αλλά όπως έδειξαν και τα γεγονότα, δεν μπορούσε κιόλας.
·  Ψήφισε με τους «συμμάχους» του Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2011 πλήρως ταυτισμένο με το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική και στην ίδια λογική μ’ αυτή των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών που κατηγορούσε. Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα και έναν Προϋπολογισμό με μεγάλες μειώσεις, πλασματικότητα και έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής.
·  Δεν μπόρεσε, μέχρι τώρα, αν και εκλεγμένος από τον Νοέμβριο, να εξασφαλίσει χρήματα από Ευρωπαϊκούς ή κρατικούς πόρους, όπως το λεγόμενο «πράσινο ταμείο» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια τακτοποίησης  των ημιυπαίθριων, όταν ήδη 27 Δήμοι πρόλαβαν μέχρι τέλος Ιανουαρίου να επιχορηγηθούν με σεβαστά ποσά αρκετών εκατομμυρίων (62.260.709€).  
·  Δεν ξεκαθαρίζει τη στάση του για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον σχεδιασμό που προωθείτε από κυβέρνηση και ΕΣΔΚΝΑ, παρά τις ερωτήσεις των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ. Ειδικά για την ανακύκλωση, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει με το αποτυχημένο ισχύον σύστημα, αν θα εφαρμόσει και πότε το πρόγραμμα με ξεχωριστούς κάδους και κάδους κομποστοποίησης που ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε άλλους Δήμους.
·  Αποφεύγει, 2,5 μήνες τώρα, να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου, παρ’ όλες τις εξελίξεις και παρ’ ότι οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ το έχουν ζητήσει εγγράφως και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση μαζί με άλλες δημοτικές δυνάμεις.
·  Προσπαθεί συχνά, με υποτιμητικό και ειρωνικό τρόπο, να απαξιώσει το ρόλο της Αντιπολίτευσης, όσων δηλαδή δεν είναι μαζί του, αμφισβητώντας ακόμα και τη δυνατότητά της να επιλέγει η ίδια τους εκπροσώπους της στα διάφορα όργανα του Δήμου, όπως ο νόμος ορίζει.
·  Κατασκεύασε δίκη με ψεύτικες κατηγορίες εναντίον δημότη, ότι τάχα μου διέκοψε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ευτυχώς αθωώθηκε), επειδή αυτός τόλμησε να ζητήσει, με τον δικό του τρόπο από την αστυνομία, την εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων του κ. Ι. Ραγκούση για τα κρατικά και δημοτικά αυτοκίνητα. Η πρακτική αυτή, που στη χώρα μας έχει την προϊστορία της σε ανώμαλες εποχές, είναι επικίνδυνη και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.
·  Διατηρεί, παράνομα, στο GOLF τους εργαζόμενους που μετατάχθηκαν με την 416/10 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δήμο, μετά την μετατροπή της εκεί Δημοτικής Επιχείρησης σε «Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία». Έτσι ο Γλυφαδιώτικος λαός πληρώνει τους μισθούς τους, που είναι πάνω από 400.000€ τον χρόνο, για να έχουν καλό γρασίδι οι Golfers, όταν αυτή η επιχείρηση, από τότε που ιδρύθηκε, απορροφάει κεφάλαια από το Δήμο χωρίς να του προσφέρει κανένα έσοδο.
·  Προσπαθεί να επιβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα κλίμα αυταρχισμού και φίμωσης, με αιχμή την Πρόεδρό του και ορισμένους «φερτούς κλακαδόρους», που σίγουρα δεν προάγει το δημοκρατικό και γόνιμο διάλογο. Έτσι νομίζει πως πετυχαίνει «μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια». Να έχει δηλαδή, όσο γίνεται μικρότερη πίεση από την Αντιπολίτευση και να διασφαλίζει άφωνη πειθαρχία στην πλειοψηφία. Είναι όμως γνωστό πως «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».
Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, που πρόλαβε ήδη να κάνει, δείχνουν ότι ο νέος Δήμαρχος ενώ ήταν απροετοίμαστος για να διοικήσει, τόσο από άποψη γνώσης όσο και από άποψη αντίληψης για τις σχέσεις του με τους εργαζόμενους και τις άλλες δυνάμεις, διακατέχεται από μια υπέρμετρη αλαζονεία που στην πράξη τον οδηγεί να πριονίζει από μόνος του το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται. Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και με δεδομένα τις μέχρι τώρα χαμένες τετραετίες και τα συσσωρευμένα προβλήματα στην πόλη, εκείνο που χρειάζεται είναι μια σεμνή Δημοτική Αρχή που θα ανασκουμπωθεί και αξιοποιώντας καλοπροαίρετα όλες τις δυνάμεις με σεβασμό στο ρόλο τους, θα πει την αλήθεια στο λαό, θα εργαστεί και θα αγωνιστεί μαζί του για τη λύση των προβλημάτων. Τέτοια Δημοτική Αρχή δεν είναι η παρούσα.


Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
Η υπεύθυνη
                                                                                         

Λένα Κόκκαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου