"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Διαμαρτυρία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ του 1ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ για το πάρκο " Mια εικόνα θλιβερή και απογοητευτική για την Γλυφάδα του 2011"

ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να πληρώσουν τα παιδιά μας την δική σας ανεπάρκεια. 
Όχι παρακαλώντας, αλλά απαιτώντας ζητάμε την άμεση αποκατάσταση του χώρου
 σ      σε ότι αφορά την καθαριότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας.
    
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ
1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Γιαννιτσοπούλου 12 -  Γλυφάδα                                                                                                                                                          Γλυφάδα,  08/04/2011

Προς : Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κ. Κόκκορη, Αντιδήμαρχο Δ. Τσαμπίρα, Αντιδήμαρχο κ. Σ.Γεωργούλα
Κοιν. : Διεύθυνση Τμήματος παιδείας, Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας,  Διεύθυνση      Καθαριότητας κίνησης & περιβάλλοντος, Διεύθυνση Πόλης, Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης
Θέμα : Πάρκο Γλυφάδας στην Γρ.Λαμπράκη
Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά μας στο μοναδικό πάρκο της Γλυφάδας που εξαιτίας της εγκατάλειψης και της έλλειψης φροντίδας έχει μετατραπεί σε χώρο υψηλού κινδύνου. 
Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 ένα μικρό αγοράκι κινδύνεψε να χάσει την όραση του και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, γιατί του καρφώθηκε σκουριασμένο σίδερο στο μάτι ενώ έπαιζε αμέριμνο στο πάρκο.
Και αυτό δεν είναι το μοναδικό ατύχημα που έχει συμβεί. Πολλά παιδιά κατά καιρούς έχουν χτυπήσει και ταλαιπωρηθεί εξαιτίας των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.
Και πώς να μην συμβαίνουν ατυχήματα, από τη στιγμή που το πάρκο έχει μετατραπεί σε ένα χώρο που είναι γεμάτος σκουριασμένα σίδερα, μπάζα, σκουπίδια, σπασμένα γυαλιά και κατεστραμμένα επικίνδυνα παιχνίδια χωρίς προδιαγραφές ασφάλειας.
Με τριτοκοσμικές τουαλέτες, που δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Χωρίς φύλαξη αλλά και παντελή έλλειψη μέριμνας για την συντήρηση και διατήρηση του χώρου σε ανθρώπινες συνθήκες (παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Δ. Τσαμπίρα  Αντιδημάρχου καθαριότητας και Περιβάλλοντος που σε πρόσφατη επίσκεψη του στο πάρκο, όταν του μεταφέραμε τα προβλήματα, μας διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινούσαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και καθαριότητας του πάρκου).
Εν αντιθέσει οι υπάλληλοι του δήμου δέκα ημέρες αργότερα ήρθαν απλά για να κάνουν μπάρμπεκιου καίγοντας κάρβουνα σε κάδους μέσα στο πάρκο, και οι γονείς του Συλλόγου έσβηναν έπειτα τη φωτιά.    
Γενικά μια εικόνα θλιβερή και απογοητευτική για την Γλυφάδα του 2011.
Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε με ποιανού απόφαση και με ποια διαδικασία αποφασίστηκε να κλείσει το πάρκο χωρίς να μας γίνει γνωστό το ακριβές πλάνο και χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης του και το βασικότερο η ημερομηνία επαναλειτουργίας του.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να παραμείνει το πάρκο κλειστό (απλά για να αποφύγετε  εσείς τις ευθύνες σας)  χωρίς να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες κατά τη διάρκεια αυτή.  
Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν τα παιδιά μας την δική σας ανεπάρκεια. 
Όχι παρακαλώντας, αλλά απαιτώντας ζητάμε την άμεση αποκατάσταση του χώρου σε ότι αφορά την καθαριότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας.
Δεδομένου ότι η Γλυφάδα διαθέτει ένα και μοναδικό πάρκο (που θα έπρεπε να είναι κόσμημα στην πόλη μας) θεωρούμε ότι το αίτημα μας είναι απόλυτα δίκαιο και απαραίτητο να πραγματοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μην εκθέτετε με την αδιαφορία σας τα παιδιά μας σε κίνδυνο.
Δεν πιστεύουμε ότι γι αυτό απαιτούνται ιδιαίτερες δαπάνες, ούτε ιδιώτες, αλλά ευαισθησία, βούληση και ευσυνειδησία να δράσετε με σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους δημότες σας.  
Ακολουθούν υπογραφές των γονέων που συνυπογράφουν το παραπάνω κείμενο.


Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου