"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

"ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΟΧΙ στη μικροπολιτική - ΝΑΙ στο γόνιμο διάλογο

  
Οι αρνητικές εμπειρίες των τελευταίων τετραετιών στο Δήμο και τα πρώτα δείγματα της παρούσας Δημοτικής Αρχής δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη συστράτευσης όλων των υγειών δυνάμεων για να αλλάξει πορεία ο Δήμος και να βγει από το τέλμα.  

Σε δήλωσή του, που δημοσιεύθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ κ. Τ. Ταστάνης με τίτλο Για τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού 2011, καθώς επίσης και για τα περί «Τοπικού Μνημονίου» γεγονότα, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«….Εμείς απλά βλέπουμε και ακούμε, και βλέπουμε και ακούμε, συνδιοίκηση στο Δήμο, κοινή πολιτική στην εξυπηρέτηση ημετέρων, ταύτιση απόψεων, κοινή ψήφιση θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο των κ. Κόκκορη, Λανδράκη, Παπαδόπουλου, αλλά και του κ. Βαρβιτσιώτη και της κ. Λυγνού.
Μαζί ψήφισαν και οι 5 παρατάξεις την εκποίηση της Δημοτικής περιουσίας στους εργολάβους για την κατασκευή των υπογείων γκαράζ. Μαζί από κοινού καταψήφισαν και οι 5 παρατάξεις το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους εργαζόμενους. Μαζί, και οι 5 παρατάξεις, διαβουλεύονται και συναινούν στην εκλογή του συμπαραστάτη του Δημότη και των επιχειρηματιών, εκφράζοντας τις εντολές του Καλλικράτη….»
Ως προς την ουσία των παραπάνω δηλωθέντων και σε ότι μας αφορούν σημειώνουμε τα παρακάτω:
·       Έχουμε δηλώσει κατηγορηματικά – το κάνουμε πράξη όλα τα χρόνια της παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο – ότι θα ψηφίζουμε πάντα με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, το καλό της πόλης και των δημοτών. Μακριά από μας η σκέτη άρνηση και η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε ότι κρίνουμε θετικό, ανεξάρτητα από το ποιοι άλλοι επίσης το ψηφίζουν. Άλλωστε και ο κ. Ταστάνης, στο λίγο διάστημα που είναι Δημοτικός Σύμβουλος έχει υπερψηφίσει προτάσεις της Δημοτικής Αρχής ή άλλων παρατάξεων. Αυτή η στάση βεβαίως, που στηρίζεται σε αρχές, καμία σχέση δεν έχει με «συνδιοίκηση του Δήμου» και την πρακτική των παρατάξεων Κόκκορη, Λανδράκη, Παπαδόπουλου, που σκόπιμα τη μπερδεύει.
·       Είμαστε υπέρ της κατασκευής υπογείων γκαράζ σε επιλεγμένους χώρους, μετά από μελέτη, στο κέντρο της Γλυφάδας. Στα πλαίσια αυτά υπερψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρακτικό της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της πρώτης φάσης σχετικής μελέτης η οποία είχε ανατεθεί από το Δήμο, στη θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, σε ιδιωτική εταιρεία. Ταυτόχρονα η Πρόεδρός μας κ. Αθηνά Λυγνού ξεκαθάρισε ότι η τελική μας ψήφος θα εξαρτηθεί από το αν στην οριστική μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και τη σύμβαση του έργου θα διασφαλίζονται το δημόσιο συμφέρον και η περιουσία του Δήμου. Επίσης παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι η πρόταση της εταιρείας προσθέτει πολύ λίγες και με μεγάλο κόστος θέσεις στάθμευσης και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν δεν ληφθούν ταυτόχρονα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων μέσων μεταφοράς, λειτουργίας αξιόπιστης δημοτικής συγκοινωνίας, αποκέντρωσης υπηρεσιών, κατασκευής δικτύου ποδηλατόδρομων, διασφάλισης της απρόσκοπτης διέλευσης των πεζών στα πεζοδρόμια και γενικά αποτροπής της συγκέντρωσης ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Όλα τα παραπάνω πια σχέση μπορεί να έχουν με την «την εκποίηση της Δημοτικής περιουσίας στους εργολάβους» ή την «εξυπηρέτηση ημετέρων» που ψευδέστατα και συκοφαντικά ισχυρίζεται ο κ. Ταστάνης;
·       Πράγματι δεν ψηφίσαμε το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γιατί δεν ήταν μόνο για τους εργαζόμενους. Η Πρόεδρός μας κ. Αθηνά Λυγνού, κατά τη συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι συμφωνεί με όλα όσα έχουν να κάνουν με την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά δεν συμφωνεί με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων που περιέχονταν σ’ αυτό και οι εισηγητές δεν δέχθηκαν να αφαιρέσουν. Όσο για το ποιος στηρίζει τους εργαζόμενους αυτό φαίνεται στην πράξη και όχι μόνο με ψηφίσματα. Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, χρόνια τώρα, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος, υποστηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους, θέτουν θέματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν σταθερή συνεργασία με τα σωματεία τους, έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και των ΑμεΑ, ενώ η Πρόεδρός μας ήταν παρούσα στα δικαστήρια που έγιναν, με θετική έκβαση, για τα ΑμεΑ και τα ΚΕΠ, όταν ο κ. Ταστάνης και η παράταξη του απουσίαζαν.
·       Ως προς τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ τέλος και το αν βλάπτει την Αυτοδιοίκηση έχουμε τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη και πολύ συγκεκριμένα. Είμαστε η μόνη δύναμη στα δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας που ασχοληθήκαμε σοβαρά με το θέμα. Λάβαμε μέρος στη διαβούλευση, καταθέσαμε προτάσεις, το συζητήσαμε διεξοδικά στο Συνέδριό μας και διοργανώσαμε διήμερο, σε συνεργασία με Ανεξάρτητες Δημοτικές Κινήσεις απ’ όλη την Ελλάδα, όπου μίλησαν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας με γνώσεις και εμπειρία. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και όχι των επιχειρηματιών, όπως απο λάθος αναφέρεται στη δήλωση του κ. Ταστάνη, είναι ένας θεσμός που προϋποθέτει συναίνεση δυνάμεων γιατί εκλέγεται με τα 2/3 του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων και μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, για αυτό πήραμε μέρος στην διαδικασία ανάδειξής του. Απόδειξη αυτής της δυνατότητας είναι ότι η Δημοτική Αρχή ήθελε να αποφύγει την «ενοχλητική» παρουσία του, γι’ αυτό και δεν συνέβαλε στο να εκλεγεί.
Οι αρνητικές εμπειρίες των τελευταίων τετραετιών στο Δήμο και τα πρώτα δείγματα της παρούσας Δημοτικής Αρχής δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη συστράτευσης όλων των υγειών δυνάμεων για να αλλάξει πορεία ο Δήμος και να βγει από το τέλμα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε χρήσιμη την παρουσία της «Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας» και του κ. Ταστάνη που και γνώσεις έχει και μακρόχρονη αγωνιστική παρουσία στα κοινά. Τοποθετήσεις όμως όπως η συγκεκριμένη δήλωση δεν βοηθούν, αντίθετα χρειάζονται γόνιμος διάλογος και κοινή δράση με βάση όσα μας ενώνουν, που είναι πάρα πολλά. Το Δελτίο Τύπου αυτό το εκδώσαμε αναγκαστικά για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, χωρίς να έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε σ’ αυτή τη λογική. Όπως μέχρι τώρα εργαστήκαμε και αγωνιστήκαμε για το κοινό καλό, έτσι θα προχωρήσουμε αταλάντευτα, με συνέπεια και αρχές.



Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
Η υπεύθυνη
                                                                                         
Λένα Κόκκαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου