"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μαύρη Εποχή για τη Γλυφάδα "Ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών, καλούμαστε σήμερα να αντισταθούμε στα σχέδια μεσαιωνοποίησης του Δήμου"

Του Γιάννη Πήλιουρα
Στέλεχος της παράταξης
 «Αττική Νέα Προοπτική»
στο Νότιο Τομέα

"Τα προβλήματα τρέχουν και είναι ανάγκη να συσπειρωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της περιοχής και του ευρύτερου Νοτίου Τομέα, καθώς η Γλυφάδα αποτελεί βαρόμετρο και για τους υπόλοιπους δήμους"

 
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε αποσβολωμένοι την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Γλυφάδας ύστερα από την ανάληψη της δημοτικής αρχής από τον κύριο Κόκκορη. Τα χρόνια προβλήματα της περιοχής είναι σε όλους γνωστά και εμφανή με μια βόλτα τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά, όπου η κατάσταση είναι δραματικότερη. Αυτό όμως που εξοργίζει τους πάντες είναι η υποκρισία της τωρινής δημοτικής αρχής και η νοοτροπία της όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων.

Η αποκάλυψη του Μνημονίου Συνδιοίκησης, ένας ξεκάθαρος βιασμός των θεσμών, ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Ο Δήμαρχος με τα εξαπτέρυγά του, στην προσπάθεια του ως υποψήφιος τότε να κερδίσει τον αντίπαλό του, υπέγραψε ένα κείμενο στις πλάτες των Γλυφαδιωτών, προκειμένου να βρεθεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Κι αντί να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη, συνεχίζει να προκαλεί!

Ο κύριος Κόκκορης δεν ήταν μόνος στην προεκλογική του εκστρατεία. Είχε τις πλάτες του μνημονιακού ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των στελεχών της περιφέρειας που τον στήριξαν, τόσο του κυρίου Σγουρού όσο και της κυρίας Καρακλιούμη, αγαστοί εκπρόσωποι της συμμαχίας των προθύμων. Την ίδια γραμμή τήρησαν και γνωστοί Γλυφαδιώτες που σήμερα είναι περιφερειακοί σύμβουλοι και εμφανίζονται κατόπιν εορτής να παίρνουν απόστάσεις από τον δήμαρχο του κόμματός τους.

Όμως τα προβλήματα τρέχουν και είναι ανάγκη να συσπειρωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της περιοχής και του ευρύτερου Νοτίου Τομέα, καθώς η Γλυφάδα αποτελεί βαρόμετρο και για τους υπόλοιπους δήμους. Ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών, καλούμαστε σήμερα να αντισταθούμε στα σχέδια μεσαιωνοποίησης του Δήμου. Μια αντίσταση γόνιμη και  θεμελιωμένη πάνω σε ρεαλιστικές προτάσεις προς επίλυση των προβλημάτων. Κάτι που προσπαθήσαμε πριν τις εκλογές ως περιφερειακή παράταξη και συνεχίζουμε να το προσπαθούμε πίσω από κλειστές πόρτες και βουλωμένα αυτιά.

Ήδη, σύλλογοι γονέων κι άλλοι φορείς αντιδρούν και μαζεύουν υπογραφές μετά το σοβαρό τραυματισμό ενός αθώου παιδιού στις 27 Μαρτίου στην παιδική χαρά στην πλατεία Ειρήνης (Χαρίτων). Ένα θέμα που στα μάτια του Δήμου φαίνεται μικρό αλλά τόσο σημαντικό για την τοπική κοινωνία, ειδικά όταν μιλάμε για έναν χώρο διασκέδασης μικρών παιδιών! Και να ήταν ο μόνος επικίνδυνος χώρος!  Την ίδια ώρα, δεκάδες σχέδια παραμένουν στο συρτάρι όταν περιοχές όπως η Ευρυάλη ή η ξεχασμένη Τερψιθέα περιμένουν εις μάτην κάτι να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κλείνοντας, είναι δεδομένο πως τα επόμενα χρόνια οι Έλληνες, θα κληθούν να παλέψουν για τα κεκτημένα χρόνων. Αυτά που κάποιοι έτρωγαν για χρόνια ως συνδαιτυμόνες μεγαλοκαρχαριών και τώρα εμφανίζονται ως πονόψυχοι τοπικοί άρχοντες. Κι ο αγώνας ξεκινάει απ’ τα μικρά και τα ασήμαντα. Από μια παιδική χαρά!

2 σχόλια:

  1. Νεαρέ μου πιστεύω ότι οι απόψεις που εκφράζεις στο κειμενό σου δεν απηχούν τις δικές σου ανυσηχίες αλλά γίνεσαι αναμεταδότης κάποιου κακόβολου που προσπαθει να σε εμπλέξει σε καταστάσεις που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις. Άπαντώ λοιπόν στον υποβολέα σουκαι όχι σε σένα προσωπικά γιατί σέβομαι το νεαρό της ηλικίας σου και τις ανυσηχίες που πρέπει να έχεις, και ρωτώ απο πότε η λαική ψήφος αποτελεί αντιδημοκρατική διαδικασία; Σε πιο καθεστώς η μειοψηφία επιβάλλει την θελησή της για παραιτήσεις των στελεχών της πλειοψηφίας; Ακόμη και η διαφορά της μίας ψήφου πρέπει να γίνεταισεβαστή απο τον ηττημένο ακόμη και αν αυτός είναι μέλος οικογενειοκρατίας.Που είδες εσύ το μαύρο έργο που επιτέλεσε η παρούσα διοίκηση όταν μάλιστα δεν έχουν περάσει ούτε οι περίφημες εκατό μέρες που όλοι οι πολιτικοί λένε απο την ανάληψη της εξουσίας απο την νέα δημοτική αρχή;Ποιός σου βάζει ιδέες ότι η άλλη διοίκη της μείον 31 ψήφων θα ήταν καλύτερη και γιατί; Με ποιά στελέχη θα διοικούσε; Με αυτά που όπως λες κατέστρεψαν την Γλυφάδα τα προηγούμενα χρόνια (Δήμου,Τζούβελη,Αγγελόπουλο,Λεβετσοβίτη κλπ) Ασε λοιπόν φίλε μου να περάσει κάποιο χρονικό διαστημα, ικανο να διαμορφώσουμε γνώμη και μετα βγάζουμε μαζι "όξο και χολή" κατα των διοικούντων.Το να παρασύρεσαι σε πρώιμες κρίσεις είναι ιδίωμα της ηλικίας σουόχι όμως και του υποβολέα σου του οποίου η όποια αναφορά μπορεί να χαρακτηριστεί αλλοιώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε παρακαλώ πες στο "αφεντικό οσυ" τον Κικίλια ότι με τέτοια κείμενα που σας δίνει για δημοσίευση μόνο κακό στον εαυτό του κάνει και γίνεται περίγελως στα μάτια αυτών που ξέρουν. Μαζευτείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή