"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κ. Δήμαρχε Γλυφάδας, Γιατί δεν αποκαθιστάτε το πάρκο της Λαμπράκη να παίζουν τα παιδιά μας. Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε ότι προτεραιότητα δεν είναι το ΚΑΦΕ αλλά η διασκέδαση, η διαπαιδαγώγηση και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών της Γλυφάδας.


Ένα πάρκο στολίδι 6,5 στρεμμάτων με λαχανόκηπους, θέατρο, υπαίθριο σκάκι, παιχνίδια νερού, ένα  πρότυπο - για τα παγκόσμια δεδομένα  όταν κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Σπονδυλίδη, θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα σας να το ανασκευάσετε και να το παραδώσετε πάλι στους πολίτες της Γλυφάδας. Γκρεμίστε το αυθαίρετο κτίσμα που στεγαζόταν το ΚΑΦΕ και αποκαταστήστε άμεσα το πάρκο. ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕ μην επιβεβαιώσετε πάλι τις φήμες που κυκλοφορούν σε όλη τη Γλυφάδα ότι στόχος σας είναι η παραχώρηση του ΚΑΦΕ σε γνωστό επιχειρηματία της Γλυφάδας .
 ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κ.ΔΗΜΑΡΧΕ.

 AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔ. ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ(ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν.Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ)
«Ήδη ο πρόσφατα ψηφισμένος Προϋπολογισμός του έτους 2011 του Δήμου Γλυφάδας περιέχει κωδικό και ποσό που αφορά την Πλατεία Χαρίτων και που υπερκαλύπτει κατά πολύ τις αναγκαίες παρεμβάσεις
«Με επιτόπια επίσκεψη μου στο χώρο, και με τις γνώσεις που κατέχω ως μηχανικός και κατασκευαστής, τολμώ να πω με απόλυτη ευθύνη, ότι μπορείτε αντικαταστήσετε τα κατεστραμμένα όργανα με ίδια αλλά καινούργια, επαναχρησιμοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες θεμελιώσεις και αγκύρια στήριξης των οργάνων και των χωροδικτυωμάτων, όπως και απλή διατήρηση και συντήρηση τμημάτων του παιδότοπου (τρίψιμο μαρμάρων πίστας και θεάτρου, κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος καφέ, συντήρηση υπαρχόντων κήπων κλπ) και κατά συνέπεια μείωση του κόστους του έργου κατά τουλάχιστον 40%.»
«Κύριε Δήμαρχε, η πόλη μας ζει σήμερα ξανά τις λογικές του καφέ, του μπαρ, του ξενυχτάδικου, του σουβλακιού...και εν τέλει της αποξένωσης και του άκρατου καταναλωτισμού, λογικές που με τόσους αγώνες οι πολίτες τις Γλυφάδας κατάφεραν να εκδιώξουν στην επί αμερικάνικης βάσης εποχή, αντικαθιστώντας τες με υποδομές και δράσεις πολιτισμού, με στόχο την συγκράτηση του κοινωνικού ιστού και της συνοχής του.» (AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔ. ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν.Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

http://glyfadaaction.blogspot.com/#axzz1JHT5ysLj 
Διαμαρτυρία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ του 1ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ για το πάρκο
Κ. Δήμαρχε
Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να παραμείνει το πάρκο κλειστό (απλά για να αποφύγετε  εσείς τις ευθύνες σας)  χωρίς να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες κατά τη διάρκεια αυτή. 
Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν τα παιδιά μας την δική σας ανεπάρκεια. 
Όχι παρακαλώντας, αλλά απαιτώντας ζητάμε την άμεση αποκατάσταση του χώρου σε ότι αφορά την καθαριότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας.
Δεδομένου ότι η Γλυφάδα διαθέτει ένα και μοναδικό πάρκο (που θα έπρεπε να είναι κόσμημα στην πόλη μας) θεωρούμε ότι το αίτημα μας είναι απόλυτα δίκαιο και απαραίτητο να πραγματοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μην εκθέτετε με την αδιαφορία σας τα παιδιά μας σε κίνδυνο.
Δεν πιστεύουμε ότι γι αυτό απαιτούνται ιδιαίτερες δαπάνες, ούτε ιδιώτες, αλλά ευαισθησία, βούληση και ευσυνειδησία να δράσετε με σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους δημότες σας.

http://glyfada-news.blogspot.com/2011/04/1-m-2011.html 

2 σχόλια:

  1. Ας ελπίσουμε η δημοσιότητα που έχει πάρει ένα τόσο φλέγον θέμα θα μας δώσει πίσω το πάρκο που κάποτε είχαμε όλοι οι Γλυφαδιώτες και ήμασταν και περήφανοι γι αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τόση πρεμούρα βρε παιδιά για μια παιδική χαρά που ΔΕΝ υπήρχε τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια?????θέλετε την εκμετάλλευση???? πέστε το ευθέως!!!!!!!!!! Θέλετε την απαξίωση της πρόσφατης δημοτικής αρχής ???..μιλήστε ελεύθερα!!!!!!!που ήσασταν εσείς οι ενεργοί πολίτες τόσα χρόνια???????Κύριε Σπονδυλιδη αντί να στέλνετε επιστολές μήπως έπρεπε να αγωνιστείτε για την εξασφάλιση κονδυλίου από την περιφέρεια για την ανάπλαση???? Με τέτοια τερτίπια ΔΕΝ πρόκειται να δείτε δημαρχιακό θώκο!!!!!! Θα πάθετε ότι έπαθαν και αυτοί τους οποίους στηρίζετε (μπουλα και μπουλης= ΣΥΝΕΤΕΡΑΚΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή