"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αρχίζει η ΕΔΕ στο Ασκληπιείο Βούλας. Στα άκρα η αντιπαράθεση γιατρών - διοίκησης

Είχαν καλέσει τους ασθενείς να φέρνουν γάζες από το σπίτι τους

Ένορκη διοικητική εξέταση αρχίζουν σήμερα οι Επιθεωρητές Υγείας στο Ασκληπιείο Βούλας για την υπόθεση ελλείψεις υλικών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο διευθυντής της Μονάδας είχε καλέσει τους ασθενείς να φέρουν από το σπίτι τους γάζες και σύριγγες, λόγω ελλείψεως υλικών στο νοσοκομείο.


Αιχμές κατά γιατρών άφησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η διευθύντρια της δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χριστίνα Παπανικολάου υποστηρίζοντας πως υποσκάπτουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς έβγαζαν προμήθειες από τα υλικά.

Πρόσθεσε ότι οι ελλείψεις στη ΜΕΘ οφείλονται στους προμηθευτές που έχουν μπλοκάρει την παροχή υλικών και προϊόντων.
Με αφορμή τις καταγγελίες των γιατρών για ελλείψεις στη μονάδα εντατικής θεραπείας, η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ζήτησε την παρέμβαση των επιθεωρητών Υγείας.

Από την πλευρά της, η πενταμελής επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της αποθήκης υλικού του νοσοκομείου, η οποία την Τρίτη ήταν άδεια και την Τετάρτη βρισκόταν υλικό στα ράφια της.

Η πενταμελής των γιατρών επισημαίνει τα εξής:
'Τι λέγεται έλλειψη υλικών, στο χώρο της Υγείας. Η πλήρης ή η μερική έλλειψη ή η ακαταλληλότητα των υλικών.
Παραδείγματα προς κατανόηση των εννοιών. Αν κάποιος ασθενής χειρουργείται στις 11 π.μ. και δεν υπάρχουν κατάλληλα υλικά και τελικά περατωθεί η επέμβαση 14 μ.μ. και φέρει κάποιος υλικά τελικά στις 14:30 και αυτό λέγεται έλλειψη.
Αν κάποιος ασθενής καθετηριάζεται με ακατάλληλα υλικά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και μετά από αυτό κάποιος από ένα άλλο απόμακρο τμήμα φέρει κατάλληλο υλικό και αυτό επίσης είναι έλλειψη'.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/160632/arhizei-simera-i-ede-sto-asklipieio-voulas-/

http://www.inews.gr/50/asklipieio-voulas-sta-akra-i-antiparathesi-giatron---dioikisis.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου