"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τα δημοτικά συμβούλια της ντροπής στη Γλυφάδα συνεχίζονται ... με την πρόεδρο κ.Σάκκου για άλλη μια φορά να προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση

Συνεχίζει τον εμπαιγμό των Γλυφαδιωτών η «Συνδιοίκηση Κόκκορη-Λανδράκη- Παπαδόπουλου». Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Απριλίου 2011,
ο δήμαρχος κ. Κόκκορης φάνηκε συνεπής στην πολιτική της συναλλαγής με τους εκφραστές της μειοψηφίας και αρνήθηκε να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την ύπαρξη του Μνημονίου Συνδιοίκησης με τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι αυτό το θέμα ξέφτισε…!.
Όντας εγκλωβισμένος στο συμφωνητικό που υπέγραψε για τη νομή του Δήμου σε συγκεκριμένες οικογένειες, ουσιαστικά ομολόγησε την υλοποίηση των όσων αναφέρονται στο συμφωνητικό προκαλώντας το κοινό αίσθημα των κατοίκων της πόλης μας και καταδεικύοντας τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη Γλυφάδα η νέα αρχή.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης έθεσε εκ νέου το ζήτημα του Μνημονίου Συνδιοίκησης ζητώντας απαντήσεις από τη δημοτική αρχή για την υλοποίηση του περιεχομένου του Συμφωνητικού ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου.
 Συγκεκριμένα τόνισε « Είστε ο Δήμαρχος της συνδιαλλαγής και του μνημονίου. Εγώ δεν συνδιαλέχθηκα, δεν πήρα κολαούζους και δεν είδα το Δήμο ως τιμάριο. Προτάθηκε και σε εμένα αντίστοιχη πρόταση αλλά ποτέ δεν την έκανα αποδεκτή. Τα όσα λέει μέσα το κατάπτυστο αυτό χαρτί που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχουν ήδη υλοποιηθεί και καλώ τα μέλη των οικογενειών Λανδράκη και Παπαδόπουλου να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.  Ο κ. Κόκκορης ασκεί συνδιοίκηση με αυτούς τους οποίους κατηγορούσε προεκλογικά ως μέρος της παρελθούσας κατάστασης».
Τα ερωτήματα του κ. Βαρβιτσιώτη όχι μόνο έμειναν αναπάντητα αλλά η πρόεδρος του ΔΣ κ. Σάκκου συνέχισε την αντιδημοκρατική της συμπεριφορά παρεμβαίνοντας συνεχώς ώστε να μην ακούγονται οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και  εκδιώκοντας πολίτες από την αίθουσα με τον  πρωτοφανή ισχυρισμό  ότι ήλθαν στη συνεδρίαση του ΔΣ για «κουτσομπολιό».!
Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο κ. Βαρβιτσιώτης επαίνεσε τη χορηγία των αδελφών Μαρτίνου για την ανακατασκευή των πλατειών Νέας Ευρυάλης και Αγίας Τριάδας προσκαλώντας και άλλους οικονομικά εύρωστους Γλυφαδιώτες να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα.
Τέλος, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» πέτυχε με την ώριμη και συγκροτημένη του παρέμβαση να υιοθετηθεί η πρόταση του από τη δημοτική αρχή να μην επιβληθούν άμεσα πρόστιμα σε κατοίκους της Γλυφάδας για τη χρήση διαφημιστικών πινακίδων, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, αλλά να δοθεί καταληκτική ημερομηνία τη 1η  Ιουνίου ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα χωρίς ο δήμος να γίνεται τιμωρός.
Ειδικότερα τόνισε «Διαφωνώ με την δημοτική αρχή για την άμεση επιβολή προστίμων σε ιδιώτες. Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία κατά την οποία οι πολίτες έχουν ρημαχτεί από τη βαριά φορολογία δεν μπορεί ο δήμος να λειτουργεί ως τιμωρός. Αντίθετα, προτείνω να δοθεί καταληκτική ημερομηνία τη 1η  Ιουνίου 2011 ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην πόλη και μετά όπου χρειαστεί να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».

1 σχόλιο:

  1. aresei o barbi sta edrana ths antipoliteusi...arsei polu..oso gia ta apotelsmata tuborg kerasmenh..kalo xoneth!!den 8a gineis dhmarxos pote varvitisoth voutirompmpe!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή