"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο Παναθηναϊκός "πετάει" για Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός στο σπίτι του

Επική πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας πήρε ο Παναθηναϊκός που πέταξε έξω το απόλυτο φαβορί, την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα. Μπροστά σε 22.000 εκστασιασμένους οπαδούς του θριάμβευσε με 78-67 και πηγαίνει στη Βαρκελώνη για να προσθέσει το έκτο αστέρι στη φανέλα του. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός υπέστη μεγάλο κάζο, αφού ηττήθηκε για τρίτη φορά (88-76) από τη Σιένα, μία ομάδα την οποία μετά το πρώτο παιχνίδι (+48) φαινόταν να έχει για... πρωινό. Στους ημιτελικούς της 6ης Μαΐου, Παναθηναϊκός-Σιένα και Μακάμπι-Ρεάλ ή Βαλένθια που πάνε σε 5ο προημιτελικό.


Θριαμβική μέρα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, παίζοντας ζηλευτή άμυνα, νίκησε για τρίτη φορά -κόντρα σε όλα τα προγνωστικά- την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα με 78-67, και προκρίθηκε σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας για 10η φορά στην ιστορία του! Έτσι, άφησε τους Καταλανούς εκτός της μεγάλης γιορτής που θα διεξαχθεί στο “σπίτι” της, τη Βαρκελώνη, στις 6-8 Μαΐου. Πολυτιμότερος παίκτης της σειράς ο Δημήτρης Διαμαντίδης, καθοριστική η εμφάνιση των Καλάθη και Βουγιούκα στο τελευταίο παιχνίδι.
 
Στον ημιτελικό της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τη Σιένα, η οποία πέτυχε εξίσου μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας με 88-76 τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” κατόρθωσαν να βιώσουν τρεις σερί ήττες από μία ομάδα την οποία διέσυραν με 89-41 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. "Δήμιος" του Ολυμπιακού ο Χέρστον, ο οποίος με 25 πόντους και καλή παρουσία στην άμυνα οδήγησε σε θρίαμβο την ομάδα του.
 
Στον άλλο ημιτελικό, η Μακάμπι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (απέκλεισε με μειονέκτημα έδρας την Κάχα Λαμποράλ) θα αντιμετωπίσει τον εκπρόσωπο της Ισπανίας, που θα είναι είτε η Ρεάλ Μαδρίτης, είτε η Βαλένθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου