"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πάνω από 100 πεζογέφυρες θα τοποθετηθούν στην Αττική

  Στη Γλυφάδα ??? καμία, ο Δήμαρχος μας έχει άλλες προτεραιότητες μάλλον!!
 
Τουλάχιστον εκατό πεζογέφυρες σε επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια σημεία στην Αττική, πρόκειται να τοποθετήσει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Ρέππα.
 

Τα πρώτα εκατό σημεία έχουν ήδη επιλεγεί, σύμφωνα με τον υπουργό, έπειτα από σύσκεψη με τους δημάρχους Αθηναίων και Πειραιά. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση 20 πεζογεφυρών, όπου κατά προτεραιότητα επιβάλλεται να τοποθετηθούν. Ήδη, είπε ο υπουργός, βρισκόμαστε στο τέλος της μελέτης όσον αφορά στα γεωτεχνικά ή το μοντέλο της γέφυρας που προσδιορίζεται κατα περίπτωση.

 Όσον αφορά στους πόρους για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της χώρας, σε μήκος 12.000 χλμ., ο Δ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση  

«Είμαστε σε συνεργασία με τους νομικούς φορείς και στο τέλος αυτού του εξαμήνου θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια της περιόδου 2011-2020. Ταυτοχρόνως, αυτή την περίοδο είναι στην αρχή της η πρωτοβουλία μας για την αναμόρφωση του συστήματος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και χορήγησης των διπλωμάτων οδήγησης», είπε ο υπουργός Υποδομών, τονίζοντας ότι το θέμα της οδικής ασφάλειας βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Τα στοιχεία του 2010 δείχνουν ότι σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είχαμε μείωση του αριθμού των θυμάτων περίπου κατά 170, 166. Συγκεκριμένα, από τα 1.456 θύματα του 2009, πήγαμε στα 1.181 του 2010», κατέληξε ο Δ. Ρέππας.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου