"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο γάμος της χρονιάς: Σε εξέλιξη ο βασιλικός γάμος Γουίλιαμ - Κέιτ

Παρακολουθήστε τον γάμο ζωντανά
http://www.livestream.com/royalwedding


Με την άφιξη των πρώτων καλεσμένων –από τους 1.900 συνολικά- ξεκινά ο γάμος της χρονιάς ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλτον στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο κέντρο του Λονδίνου. Η τελετή αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος. Την ώρα της τελετής το πλήθος αναμένεται να φτάσει τα600.000 άτομα.

Το βράδυ της Πέμπτης ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική βόλτα κοντά στο παλάτι, προκειμένου να συναντήσει ανθρώπους που έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή, περιμένοντας να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός.
Παράλληλα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλτον θα λάβουν τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα λάβει επίσης τους τίτλους κόμης του Στράδερν και βαρόνος του Κάρικφεργκους.
Ο τελευταίος δούκας του Κέιμπριτζ ήταν ο πρίγκιπας Γεώργιος, ο οποίος -όπως και ο Γουίλιαμ- είχε παντρευτεί μια κοινή θνητή.
Το πλήρες πρόγραμμα του γάμου έχει ως εξής (οι ώρες είναι Ελλάδος):
10:15: Οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους φτάνουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, στο ιστορικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

11:50: Άφιξη των ξένων ηγετών.

12:15: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φτάνει στο Αββαείο. Τον συνοδεύει ο αδελφός και κουμπάρος του, Χάρι.

12:20: Οι εστεμμένοι παίρνουν τις θέσεις τους στο Αββαείο. Ακολουθεί επτά λεπτά αργότερα η μητέρα της νύφης.

12:30: Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας φτάνουν στο Ουέστμινστερ.

12:45: Η βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου διασχίζουν το κατώφλι του Αββαείου, πριν από τη νύφη, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

12:51: Η Κέιτ Μίντλετον φτάνει στο Αββαείο.

13:00: Η νύφη μπαίνει στο Αββαείο μαζί με τον πατέρα της Μάικλ.

14:15: Η τελετή του γάμου ολοκληρώνεται και το ζευγάρι αναχωρεί για το Μπάκιγχαμ με άμαξα. Ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι γονείς της Κέιτ.

Η πομπή θα περάσει από το Κοινοβούλιο, το Μπιγκ Μπεν, το Γουάιτχολ, τη συνοικία που βρίσκονται τα υπουργεία, η κατοικία του πρωθυπουργού, την πλατεία Τραφάλγκαρ και το The Mall την μεγάλη λεωφόρο που οδηγεί στα ανάκτορα. Η απόσταση είναι 2,02 χιλιόμετρα και θα χρειαστούν 15 λεπτά για να τη διανύσει η άμαξα με το νιόπαντρο ζευγάρι.

14:40: Οι καλεσμένοι φτάνουν στο Μπάκιγχαμ.

15:25: Το ζευγάρι και οι βασίλισσα εμφανίζονται στο μπαλκόνι των ανακτόρων μαζί με τις οικογένειές τους.

15:30: Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ παρακολουθούν από το μπαλκόνι αεροπορική επίδειξη




1 σχόλιο:

  1. ΄Ενα πολύ ωραίο, ταιριαστό ζευγάρι που είτε τους ευχηθούμε είτε όχι αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου και θα ευτυχήσουν..αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η κακία και η ζήλια του κόσμου, τα πικρόχολα και ειρωνικά σχόλια γιατί δήθεν τώρα τους πήρε ο πόνος που ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά για το γάμο...λες και τα πήραν από την περιουσία τους...ενώ θα μπορούσαν να διατεθούν για τους άπορους..οι Άγγλοι δεν ανησυχούν πάντως γιατί τα έξοδα θα υπερκαλυφθούν στο δεκαπλάσιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή