"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τα μυστικά των ψηφοδελτίων που μαγειρεύονται στα 3Β

Μεγάλες ανατροπές στον πολιτικό χάρτη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κυοφορούνται ενόψει της αυτοδιοικητικής κάλπης τον Μάιο του 2014.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς φέρεται να συγκροτεί μια πολύ δυναμική ομάδα, από την οποία δεν θα λείπουν ούτε γνωστά πρόσωπα της πόλης, ούτε και πρόσωπα έκπληξη. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πανά θα συμμετέχει τουλάχιστον ένας Κασιδόκωστας, όχι όμως ο Παντελής. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διάλογοι γίνονται και με ανθρώπους προερχόμενους από την Αριστερά.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αν και απών για μεγάλα διαστήματα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό, φέρεται να έχει κάνει ήδη προχωρημένες συζητήσεις με συμβούλους προερχόμενους από την πρώην ομάδα του Γρηγόρη Κασιδόκωστα, που σήμερα βρίσκονται στην πλειοψηφία, αλλά διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Σπύρο Πανά. Άλλωστε, η παράταξη Κωνσταντέλλου έχει από την προηγούμενη αναμέτρηση έτοιμη και πλήρη ομάδα εν αναμονή.

Νέα πρόσωπα αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο στίβο των εκλογών, με πιο σίγουρο από όλους τον Δημήτρη Κιούκη. Ο γιος του πρώτου Δημάρχου Βούλας, Γιάννη Κιούκη, κερδίζει όλους τους συνομιλητές του για το ήθος και την ευγένειά του, ενώ μεγάλο του «συν» θεωρείται ότι δεν έχει κομματικές ταυτίσεις.

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδηλώσει σκέψεις ότι ενδιαφέρονται για τη δημαρχία και οι: Νίκος Βάσης, πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλαδέζας, Παντελής Κασιδόκωστας, αδερφός του πρώην δημάρχου και ανεξάρτητος σήμερα σύμβουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στα 3Β, Κυριάκος Κικίλιας.

Από τις παρατάξεις που κατέβηκαν το 2010, οι Άγγελος Αποστολάτος και Ανδρέας Κάσδαγλης, είναι βέβαιο ότι δεν θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα. Φυσικά, οι νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι ερίζουν ήδη για την …ευχή των απερχόμενων. Ο Παναγιώτης Καπετανέας, αν και αποφεύγει ακόμη να απαντήσει στο φλέγον ερώτημα, δεν φαίνεται σε …φόρμα για να ξανακατέβει. Η δε Λαϊκή Συσπείρωση του Κώστα Πασακυριάκου, θεωρεί τις συζητήσεις επί προσώπων δευτερεύουσας σημασίας.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που στις εκλογές του Ιουνίου 2012 στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έλαβε ποσοστό 20,59% και 5.418 ψήφους. Ήδη έχει συγκροτηθεί η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με άτυπο επικεφαλής το τοπικό στέλεχος Αντώνη Σπανολιό, όμως τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής, ακόμη και η ίδια η κάθοδος σχήματος στηριζόμενου από το ΣΥΡΙΖΑ.

www.infonotia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου