"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Οι νέες ταινίες στους κινηματογράφους

Νέα και όμορφη / Jeune & jolie
jolieΓαλλική δραματική ταινία με την υπογραφή του Φρανσουά Οζόν και πρωταγωνιστές τους: Μαρίν Βακτ, Ζεραλντίν Παϊλάς, Φρεντερίκ Πιερό
Υπόθεση: Μέσα σε έναν χρόνο, ανάμεσα στις εποχές που αλλάζουν, η Isabelle – η 17χρονη κόρη μιας μεγαλοαστικής οικογένειας- θα ανακαλύψει τη σεξουαλικότητα της. Λίγο καιρό αφού κάνει για πρώτη φορά έρωτα, θα γίνει πόρνη, θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.
 
Οικογενειακή υπόθεση / Child's Pose
Δραματική Ρουμάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Κάλιν Πίτερ Νέτσερ. Πρωταγωνιστούν η Λουμινίτα Γκεοργκίου (κέρδισε τη «Χρυσή Άρκτο» στο φεστιβάλ του Βερολίνου) και ο Μπόγκντα ΝτουμιτράςChild
Υπόθεση: Η 60χρονη Κορνήλια, παρακολουθεί το γιο της, Μπάρμπου, να προσπαθεί με όλο του το είναι να απογαλακτιστεί. Έχει μετακομίσει, απέκτησε το δικό του αυτοκίνητο, έχει μια κοπέλα που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της, και το πιο ανησυχητικό απ' όλα, αποφεύγει τη μητέρα του. Όταν ο Μπάρμπου θα εμπλακεί σε ένα τραγικό δυστύχημα, η μητέρα του ενστικτωδώς θα χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες, τις γνωριμίες και τα χρήματα της για να τον σώσει από την καταδίκη του. Περιμένει να γίνει ξανά το εξαρτημένο παιδί που ήταν. Δεδομένης της κατάστασης του, δεν είναι δύσκολο να γίνει, αλλά υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει τη μητρική αγάπη από την ιδιοτελή χειραγώγηση. Θα μπορέσει να τον αφήσει να ξεδιπλωθεί από την εμβρυική του στάση; Διαφθορά, κοινωνικές διακρίσεις, οικογενειακή καταπίεση, ευθύνη και ενοχές, η ανθρώπινη ψυχή ξεγυμνωμένη.
Μια στάση πριν το τέλος / Fruitvale Station
Δραματική ταινία με θέμα τον ρατσισμό σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ. Πρωταγωνιστούν οι: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μέλονι Ντίαζ, Οκτάβια Σπένσερkatal
Υπόθεση: Η ιστορία ακολουθεί τον 22χρονο Όσκαρ Γκραντ, που μένει στο Όκλαντ και ξυπνά το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου 2008 και αισθάνεται κάτι στον αέρα.
Χωρίς να είναι σίγουρος τι είναι, το εκλαμβάνει ως ένα σημάδι για μια καινούρια αρχή: να γίνει καλύτερος γιος, καλύτερος σύντροφος και καλύτερος πατέρας της 4χρονης Τατιάνα. Η μέρα του ξεκινά μια χαρά αλλά στην πορεία αντιλαμβάνεται πως αυτή η αλλαγή δεν θα είναι εύκολη. Συναντά φίλους, ξένους και μέλη της οικογένειας αλλά η συνάντησή του με τους αστυνομικούς στο σταθμό Fruitvale ίσως να είναι μοιραία.
 
Όσα φέρνει ο χρόνος / About Time
Ρομαντική κομεντί σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Κέρτις («Notting Hill») με τους: Ντόναλ Γκλίσον, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Μπιλ Νάιabout
Υπόθεση: Ένας νεαρός, ασκούμενος δικηγόρος, μόλις συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του, ανακαλύπτει (από τον πατέρα του που του το εκμυστηρεύεται) ότι, όπως όλοι οι άντρες στην οικογένειά του, έτσι κι εκείνος έχει πλέον τη δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μάλιστα, σε όποια χρονική στιγμή του παρελθόντος του επιθυμεί, και να διορθώνει ό,τι θέλει.
Ο πρωταγωνιστής, αρχικά, αποφασίζει, όπως κάθε νεαρός της ηλικίας του, να χρησιμοποιήσει αυτό το δώρο προκειμένου να αποκτήσει φιλενάδα, και γι' αυτό γυρίζει πίσω, κάθε φορά που κάνει κάτι λάθος στον τομέα του φλερτ και των σχέσεων ώστε να το δοκιμάσει μια δεύτερη φορά.

Riddick
Διαστημική περιπέτεια του Ντέιβιντ Τουόχι με πρωταγωνιστές τους Βιν Ντίζελ, Καρλ Ούρμπαν.
Υπόθεση: Ο Riddick έχει εγκαταλειφτεί ως νεκρός σε έναν πλανήτη που τον ψήνει ο ήλιος και φαίνεται να είναι Riddickακατοίκητος. Σύντομα, όμως, βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται για την ζωή του ενάντια σε ξένα αρπακτικά πιο θανατηφόρα από όποιον άνθρωπο έχει αντιμετωπίσει. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει είναι να ενεργοποιήσει ένα φάρο έκτακτης ανάγκης και να ειδοποιήσει μισθοφόρους που έρχονται γρήγορα στον πλανήτη σε αναζήτησή του. Το πρώτο πλοίο που φτάνει φέρει μια νέα γενιά μισθοφόρων, πιο θανατηφόρους και βίαιους, ενώ το δεύτερο έχει για αρχηγό έναν άνθρωπο του οποίου η καταδίωξη του Riddick είναι υπόθεση προσωπική. Με τον χρόνο να τελειώνει και μια καταιγίδα να φαίνεται στον ορίζοντα, από την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, οι κυνηγοί του δεν θα αφήσουν τον πλανήτη χωρίς το κεφάλι Riddick ως τρόπαιο τους.
www.notiamatia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου