"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης: άνοιξε η εφαρμογή – Πώς γίνεται η υποβολή αιτήσεων


Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2013 – Χειμώνας 2014.
Σύμφωνα με το euro2day.gr, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλους τους φορολογούμενους ασχέτως αν είναι ή όχι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet.


Η προκαταβολή του επιδόματος θα καταβάλλεται άμεσα, ενώ εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης η επιστροφή φόρου των 35 λεπτών ανά λίτρο.

Στην περίπτωση πολυκατοικιών, οι διαχειριστές θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία στην ειδική φόρμα της εφαρμογής.

Από το επίδομα θέρμανσης εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα για ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, ο φορολογούμενος επιλέγει στην πρώτη σελίδα την εφαρμογή «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης» πληκτρολογεί τους κωδικούς και στη συνέχεια έχει δύο επιλογές: είτε να υποβάλλει «Αίτηση Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων» είτε να συμπληρώσει τα στοιχεία δικαιούχων επιδόματος σε πολυκατοικίες, εφόσον είναι διαχειριστής/εκπρόσωπος πολυκατοικίας (επιλογή «Διαχειριστής- Εκπρόσωπος Πολυκατοικίας).

Στην πρώτη επιλογή, εμφανίζεται στην οθόνη το εξής μήνυμα: «πατήστε για να συμπληρώσετε την αίτησή σας και να την υποβάλετε. Εάν η αίτησή σας εγκριθεί θα λάβετε απάντηση με τα λίτρα πετρελαίου που αντιστοιχούν στην κατοικία σας, αλλιώς θα σας επιστραφούν οι λόγοι απόρριψης της αίτησης. Εάν εγκριθεί και έχετε ήδη λάβει μέρος του επιδόματος θέρμανσης από προηγούμενες αιτήσεις, το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στη νέα κατοικία αφού επανϋπολογιστεί με βάση το ποσοστό του επιδόματος που έχετε ήδη λάβει».

Με την προειδοποίηση ότι η υποβολή αναληθών στοιχείων επισύρει κυρώσεις, οι φορολογούμενοι καλούνται αρχικά να δηλώσουν αν επιθυμούν προκαταβολή και στη συνέχεια στοιχεία που αφορούν:

-Αν η κατοικία ανήκει σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών όπου μοιράζεται η κατανάλωση.
-Τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
-Τη διεύθυνση κατοικίας.
-Την επιφάνεια σε τετραγωνικά μέτρα.
-Αν η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη απαιτείται και ο ΑΦΜ του εκμισθωτή.
Αν η κατοικία έχει παραχωρηθεί δωρεάν, ο ΑΦΜ του παραχωρούντος και το ονοματεπώνυμό του.
-Ο IBAN του τραπεζικού λογαριασμού επιστροφών και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού.
-Email επικοινωνίας.
-Tηλέφωνο οικίας.
-Kινητό τηλέφωνο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τους δικαιούχους και το ύψος του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

http://www.econews.gr/2013/10/29/epidoma-tharmansis-aitiseis-107249/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου