"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κοκκορομαχίες εν όψει των δημοτικών εκλογών


 Οχτώ μήνες μας χωρίζουν περίπου από την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες για τις Δημοτικές Εκλογές. Μας αυτό είναι που μας καίει; Όχι φυσικά... Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά και ο χρόνος που περισσεύει για άλλες σκέψεις είναι λίγος. Βέβαια, μέσα σ' αυτή την κατάσταση που επικρατεί δε μπορώ να αγνοήσω κάποιες κινήσεις που γίνονται στο δήμο Γλυφάδας. Έτσι, την ώρα που η θερμοκρασία πέφτει, το τοπικό πολιτικό θερμόμετρο βρίσκεται στο... «κόκκινο».


Ποιοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι; Με ποιο σύστημα θα εκλεγούν; Ποια τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους; Τι μπορούν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτουν όσοι ασχολούνται μ' αυτό το θέμα. Θα ξεκινήσω με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που δημοσίευσε πρόσφατα το «Βήμα της Κυριακής» και στην οποία αποτυπώθηκε το προφίλ του δημάρχου που θέλουν οι Έλληνες... Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει τον τοπικό του άρχοντα, νέο σε ηλικία, αυτοδημιούργητο
και ανεξάρτητο.
Με βάση αυτό το δεδομένο θα προσπαθήσω ν' αναλύσω την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο Γλυφάδας.
Μέχρι στιγμής, οι κάτοικοι της πόλης γνωρίζουν μόνο δύο διεκδικητές. Τον νυν δήμαρχο Κώστα Κόκκορη- που τις επόμενες ημέρες ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών- και τον γιατρό Στέλιο Δίβαρη.
Ο πρώτος διαθέτει την εμπειρία αλλά έχει και κομματική ταυτότητα. Το έργο κατά τη διάρκεια της θητεία του έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από πρώην συνεργάτες του (άτομα που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του), ενώ του χρεώνουν και το αδιέξοδο με το νέο νεκροταφείο και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί γι' αυτό το ζήτημα καθώς και την αγορά κάποιων οικοπέδων. Βέβαια, πρέπει ν' αντιμετωπίσει και κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μπλεξίματά του με τη Δικαιοσύνη. Όπως τονίζουν υπάρχει ενδεχόμενο έκπτωσης από το αξίωμά του. Από την πλευρά του, ο Κ. Κόκκορης υποστηρίζει ότι έχει προσφέρει έργο και μοιράζει εφημεριδάκια μ' αυτό. Στο πλευρό του έχει τον πρώην δήμαρχο Στέλιο Λανδράκη.
Ο δεύτερος, είναι πετυχημένος χειρούργος και δηλώνει ανεξάρτητος. Έχει θητεία στα δημοτικά πράγματα και επιμένει ότι θα φτάσει μέχρι τέλος στη κούρσα για το δημαρχείο. Δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει το «νυστέρι» του για ν' αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του δήμου. Αυτά είναι τα μέχρι σήμερα δεδομένα στη Γλυφάδα. Υπάρχουν όμως και σενάρια...
Ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει για κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Παπανικολάου. Αυτή την υποψηφιότητα απ' ότι φαίνεται φοβάται περισσότερο ο νυν δήμαρχος και όχι άδικα. Είναι νέος, αυτοδημιούργητος- δικηγόρος στο επάγγελμα-, με φρέσκιες ιδέες, με πολιτική - κοινωνική δράση και με ευρωπαϊκή εμπειρία. Επιπλέον έχει μεγαλώσει στην Γλυφάδα. Οι υποστηρικτές του, δηλώνουν ότι μπορεί να φέρει ευρωπαϊκό αέρα στην πόλης και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, αφού γνωρίζει τους τρόπους ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Μέχρι στιγμής έχει κάνει δύο δημόσιες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και από τις αντιδράσεις του κόσμου φαίνεται ότι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.
Έτερος υποψήφιος φέρεται να είναι ένας άνθρωπος με πλούσια δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για τον Μιχάλη Χρηστάκη που τα τελευταία χρόνια είναι στενός συνεργάτης του Γ. Πατούλη στο Μαρούσι. Μένει στη Γλυφάδα και η εμπειρία του πιθανόν να παίξει ρόλο στη διεκδίκηση του χρίσματος από τη Ν.Δ. Η πλευρά Κόκκορη από ότι φαίνεται «υποστηρίζει» αυτή την υποψηφιότητα.
Ρόλο στο τι θα συμβεί στη Γλυφάδα, αναμένεται να διαδραματίσει και η κα. Αθηνά Λιγνού. Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που είχε συγκεντρώσει 16,6 % στις προηγούμενες εκλογές δηλώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην θέσει υποψηφιότητα το Μάιο. Στην έκβαση του αποτελέσματος πιθανόν να παίξει ρόλο και τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Επίσης, θέλω ν' αναφέρω ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από τον τρόπο εκλογής των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι προωθούμενες αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στους ψηφοφόρους και «πονοκέφαλο» στους διεκδικητές. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ποσοστό της αποχής. Κλείνοντας αυτό το editorial, θα συστήσω στους υποψηφίους δημάρχους να επιδιώξουν την εκλογή τους με ψυχραιμία, με ήθος και ν' αποφύγουν τις εντάσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος η τοπική κοινωνία να τους γυρίσει την πλάτη...
Υ.Γ: Σε επικοινωνία που είχα με άτομο από το στενό  οικογενειακό περιβάλλον της Αλεξάνδρας Πάλλη - δημοσιεύματα την παρουσίαζαν να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δήμο Γλυφάδας-  μου διέψευσε τα σενάρια για ενδεχόμενη υποψηφίοτητά της στις δημοτικές εκλογές. 

www.notiamatia.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΙΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟ,ΠΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ,ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή