"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Γ. Παπανικολάου: Μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης

 

Ενεργοποίηση ευρωπαϊκών μηχανισμών έκτακτης ανάγκης για την στήριξη της Ελλάδας στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Γ. Παπανικολάου.


Όπως τόνισε στην εισήγησή του: «Οι πραγματικές ανάγκες της χώρας μας και των υπολοίπων κρατών μελών του ευρωπαϊκού νότου – όπως με τον τραγικότερο τρόπο αποδεικνύει η Λαμπεντούζα - απαιτούν όχι μόνο έκτακτα χρηματοδοτικά μέσα αλλά και μόνιμα εργαλεία που θα διασφαλίζουν την αλληλεγγύη και τη δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των κρατών μελών όπως για παράδειγμα τη θέσπιση ενός μηχανισμού εσωτερικής (εντός της ΕΕ) μετεγκατάστασης μεταναστών».
Στον Γ. Παπανικολάου απάντησε η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων κα. Σεσίλια Μάλμστρομ. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Για λόγους αλληλεγγύης, και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη πίεση που αντιμετώπισε η Ελλάδα, η Επιτροπή είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει και πάλι φέτος τους υφιστάμενους μηχανισμούς έκτακτης ανάγκης, μετά από αίτημα της Ελλάδας. Ένα ποσό, ύψους 2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, καθώς και ένα άλλο, ύψους 4 εκατ. ευρώ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες πρόκειται να καταστούν διαθέσιμα».

www.notiamatia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου