"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ντ.Μπακογιάννη: Ας σωπάσει ο κ. Μπαλτάκος


Αθήνα

Την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου, στον Βήμα 99,5, ότι το Μνημόνιο είναι μία μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας.

Σε δηλώσεις της στον Σκάι, η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε εμμέσως τον πρωθυπουργό να επιβάλει «σιωπητήριο» στον στενό του συνεργάτη.


«Η θέση του κ. Μπαλτάκου και η ιστορία του καλό είναι να του επιβάλει λίγο σιωπή. Ένας γραμματέας υπουργικού συμβουλίου αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις. Προτιμώ να ακούω τον πρωθυπουργό να μιλάει, ο οποίος έχει και την ευθύνη των λόγων του, παρά να θεωρώ ότι ο κ. Μπαλτάκος εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Σχολιάζοντας τη στάση των δανειστών, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Δεν καταλαβαίνω τον Ιούλιο πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε δημοσιονομικό κενό και το Σεπτέμβριο να έχουμε. Είναι παιχνίδι επιβολής για τα επόμενα δυο χρόνια, για το πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα».

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει δέσμευση των εταίρων για επίλυση του ζητήματος χρέους, εφόσον η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και τώρα θέλουν να μεταθέσουν την επίλυση του ζητήματος για μετά τις ευρωεκλογές. «Χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση στην Ευρώπη» υποστήριξε.

Τέλος, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική λύση. «Ο λαϊκισμός είναι ενδημικό πρόβλημα και στη ΝΔ. Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει ούτε σήμερα να ακούει αλήθειες» είπε.

www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου