"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Captain Phillips
captainΠεριπέτεια/ 2013/ ΗΠΑ- Του Πολ Γκρίνγκρας.
Με τους Τομ Χανκς, Μπαρκχάντ Αμπντί. Ο σκηνοθέτης Πολ Γκρίνγκρας (της τριλογίας «Μπορν») είναι επιδέξιος σε βαθμό κακουργήματος. Καλλιεργεί από το πρώτο λεπτό την αγωνία γύρω από μια πειρατεία στα ανοιχτά της Σομαλίας, με τον Τομ Χανκς στο κέντρο της διαμάχης. Το σενάριό του στηρίζεται, η αλήθεια είναι, σε στερεότυπα, αλλά το σφίξιμο στο στομάχι δεν σε αφήνει να σκεφτείς και πολλά άλλα.
Υπόθεση: Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το Captain Phillips διηγείται μια πολύπτυχη ιστορία σύγχρονης πειρατείας που συγκλόνισε την Αμερική το 2009, αφού πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κατάληψης αμερικανικού πλοίου που σημειώθηκε τα τελευταία διακόσια χρόνια. Η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Greengrass υπόσχεται μια αγωνιώδη, αλλά και εκλεπτυσμένη ταινία δράσης για τις σύνθετες επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, ενώ η εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία μπορεί να ξαναφέρει τον Tom Hanks στα Όσκαρ. Την πλοκή πυροδοτεί η κατάληψη του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Maersk Alabama από Σομαλούς πειρατές. Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον Captain Phillips (Tom Hanks) και τον Σομαλό ομόλογό του (Barkhad Abdi), καθώς και οι δύο θα εμπλακούν σε διαπραγματεύσεις που αφορούν ανθρώπινες ζωές, αλλά και οικονομικές δυνάμεις που είναι εκτός του ελέγχου τους.
 
Δον Ζουάν / Don Jon
Κομεντί/ 2013/ ΗΠΑ σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ. Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σκάρλετ donΓιόχανσον, Τζουλιάν Μουρ
Υπόθεση: Ο Τζον Μαρτέλλο είναι ένας όμορφος παλιομοδίτης. Οι φίλοι του τον αποκαλούν "Don Jon", λόγω της ικανότητας του να σαγηνεύει τις γυναίκες. Παρ'όλα αυτά, βρίσκει πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του. Η Μπάρμπαρα είναι μια πανέμορφη κοπέλα, που μεγάλωσε με καλές ρομαντικές κομεντί, κι ονειρεύεται τη μέρα που θα βρει τον ιππότη της για να φύγουν μαζί στο ηλιοβασίλεμα. Ενάντια στις κοινωνικές φαντασιώσεις και τα όνειρα τους, οι δυό τους θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την πραγματική οικείοτητα, σ' αυτή την απρόσμενη και ξεκαρδιστική κωμωδία.
 
Μείνε δίπλα μου / Ain't them bodies saints
Δραματική/ 2013/ ΗΠΑ -Του Ντέιβιντ Λόουερι.
Με τους Ρούνι Μάρα, Κέισι Αφλεκ, Μπεν Φόστερ. Η ταινία ξεκίνησε την πορεία της από το φεστιβάλ του Σάντανς, όπουmeine απέσπασε το Βραβείο Φωτογραφίας και το Βραβείο παραγωγού.(Ιndian Paintbrush Producer's Award)
Υπόθεση: Με φόντο το Τέξας τη δεκαετία του '70, η ταινία παρακολουθεί ένα ερωτευμένο ζευγάρι παρανόμων, τον Μπομπ και τη Ρουθ, οι οποίοι αναγκάζονται να μείνουν χωριστά για κάποια χρόνια. Εκείνος αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα έγκλημα που διέπραξε η γυναίκα του και καταλήγει στη φυλακή, ενώ εκείνη προσπαθεί να μεγαλώσει ολομόναχη την κόρη τους. Από ότι φαίνεται, όμως, στο τέλος η ζωή τους τα φέρνει τελείως διαφορετικά...
 
 
Βρέχει κεφτέδες 2 / Cloudy With a Chance of Meatballs 2: Revenge of the Leftovers
Κινούμενα σχέδια/ 2013/ ΗΠΑ - Των Κόντι Κάμερον, Κρις Περν. Με τις φωνές των Μπιλ Χέιντερ, Αννα Φάρις, Τζέιμς keftedes1Κάαν, Γουίλ Φόρτε
Υπόθεση: Η ιδιοφυΐα του εφευρέτη Flint Lockwood επιτέλους αναγνωρίζεται όταν το είδωλό του, Chester V, τον προσλαμβάνει στην εταιρεία The Live Corp Company, μαζί με τους καλύτερους και λαμπρότερους εφευρέτες του κόσμου. Το όνειρο του Flint ήταν ανέκαθεν να αναγνωριστεί ως μέγας εφευρέτης, αλλά όλα αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι η κακόφημη μηχανή του -η οποία μετατρέπει το νερό σε φαγητό- εξακολουθεί να λειτουργεί παράγοντας μεταλλαγμένα υβρίδια τροφίμων, τα "foodimals". Ο Flint και οι φίλοι του αναλαμβάνουν μία ακόμα διασκεδαστική αποστολή, παλεύοντας με πεινασμένους τακόδειλους, γαριδομπαντζήδες, τυραράχνες και άλλα πλάσματα τροφίμων.
 
Ακόμα προβάλλονται:
Ost - Original Soundtrack
Των Φάνη Λογοθέτη, Σπύρου Ανδρεάδη
Ντοκιμαντέρ/ 2012 / Ελλάδα
Ντοκιμαντέρ για τη μουσική στον κινηματογράφο με συμμετοχές όπως ο Νίκολα Πιοβάνι, ο Παντελής Βούλγαρης και ο Νίκος Κυπουργός.

Ο αφρός των ημερών / L'écume des jours
Του Μισέλ Γκοντρί. Με τους Ρομάν Ντιρί, Οντρέ Τοτού, Γκαντ Ελμαλέχ
Δραματική/ 2013/ Γαλλία-Βέλγιο
Ο έρωτας ενός ζευγαριού αλλάζει δραματικά όταν ένα δέντρο αρχίζει να μεγαλώνει στους πνεύμονες της κοπέλας.

Ο λαός προστάζει
Του Φρανκ Κάπρα. Με τους Γκάρι Κούπερ, Μπάρμπαρα Στάνγουικ
Κωμωδία/ 1941/ ΗΠΑ
Εγγύηση ο Φρανκ Κάπρα ακόμα και όταν είναι λίγο πιο σκοτεινός, όπως σ' αυτή την κωμωδία όπου ένας συνηθισμένος άντρας γίνεται αφορμή για πολιτικές αναταραχές.
 


 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου