"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

5-10-2013 : Εκδήλωση στη Γλυφάδα για το προσφυγικό ζήτημα

«Η ενσωμάτωση των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα» 

 
 
 
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 θα γίνει στη Γλυφάδα (στις 19:00, στο κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Γ. Γεννηματά & Αν. Ρωμυλίας), μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την εγκατάσταση των προσφύγων του ’22 στην Ελλάδα. Την εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες της πόλης. Το δικό μου θέμα θα αφορά τη δύσκολη συνάντηση με το ελλαδικό πολιτικό σύστημα των Ελλήνων προσφύγων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, από τη στιγμή της έναρξης των διωγμών (1914). 
Η ανακοίνωση των δύο συλλόγων είναι η εξής:
Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας “Η Ρωμανία” και η Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας “Το Άργενον”, προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους των συλλόγων στην πρώτη εκδήλωση της νέας περιόδου με θέμα «Η ενσωμάτωση των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα».
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά & Αν. Ρωμυλίας, Γλυφάδα).Χαιρετισμό θα απευθύνουν:Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, Παύλος ο Α’ και ο Δήμαρχος της Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης.Ομιλητές:
- Βλάσης Αγτζίδης, διδάκτωρ της Σύγχρονης Ιστορίας
- Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος, βουλευτής Β’ Αθηνών
- Μαρία Παπάζογλου, πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας “Το Άργενον”
- Γεώργιος Χοροζίδης, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας
Συντονιστής:
- Κυριάκος Τιλγκερίδης, δικηγόρος, Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας “Η Ρωμανία”.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί καλλιτεχνικά με τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας “Η Ρωμανία” και της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας “Το Άργενον”.

http://kars1918.wordpress.com/2013/10/01/5-10-2013-glyfada/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου