"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Γιατί δεν τους διορίζουν και τους 300; Άρθρο του Δημήτρη Ρίζου 'ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ'

πηγή  http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=40757 

ΑΦΟΥ η… θαυματουργή κυβέρνηση έλυσε όλα τα προβλήματα της Ελλάδας που βουλιάζει συνεχώς, φέρνει στη Βουλή τώρα και έναν άκρως αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο, το λεγόμενο «γερμανικό σύστημα».
Καθιερώνει δηλαδή τη λίστα των υποψηφίων στις εκλογές, όπου τους 180 από τους 300 του Κοινοβουλίου θα τους εκλέγει ο Λαός και τους άλλους 120 θα τους διορίζουν ο αρχηγός και η παρεούλα του!..
***
ΚΙ εκεί που μιλούσαμε για το «συμμάζεμα» του εκλογικού μας συστήματος, περιορίζοντας τον αριθμό των βουλευτών από 300 στους 200 ή και στους 150… Εκεί που τους Ελληνες απασχολούσαν οι ασυδοσίες και οι… παράνομοι νόμοι «περί ευθύνης υπουργών», οι παραγραφές κακουργημάτων τους κ.λπ…
…Κάποιοι αποφασίζουν και το εκλογικό σύστημα με τους διορισμούς βουλευτών!.. (Κόντρα στην εκλογή τους από τον λαό!..).
***
ΒΕΒΑΙΑ και το σημερινό, λεγόμενο δημοκρατικό, σύστημα έχει τις ασθενείς πλευρές του, τις οποίες όμως λίγο – πολύ τις έχουμε συνηθίσει!..
Πώς επιλέγονται, λόγου χάρη, οι υποψήφιοι για τις εκλογές; Απλώς τους ορίζουν κάποιοι τοπικοί παράγοντες ή ο Αρχηγός και το περιβάλλον του. Κατά τρόπο «παρεΐστικο» και μόνο!..
Ενώ στο βρετανικό σύστημα, ας πούμε, αποφασίζει ο λαός και όχι μόνο για την εκλογή τους αλλά και για την υποψηφιότητά τους!..
***
Ο,ΤΙ χειρότερο για μια σύγχρονη Δημοκρατία είναι η Αρχηγική «Δημοκρατία». Δηλαδή το… «ό,τι πει ο Αρχηγός» (και το περιβάλλον του!..).
Αυτή τη «Δημοκρατία της Λίστας» θέλουν να καθιερώσουν και σήμερα, με νόμο, αφού η ισχύς των περισσότερων, φθαρμένων Αρχηγών δεν είναι η ισχύς που είχαν πάντα!..
…Γι’ αυτό καταφεύγουν στον διορισμό υποτακτικών τους…
Κρίμα!..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου