"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

 
Σήμερα 2 Ιουνίου, στις 10 το πρωί συζητήθηκε στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση που αφορά στην ύπαρξη ενός κέντρου πρώτης υποδοχής μεταναστών και ενός κέντρου κράτησης στο χώρο του Ελληνικού. Την ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Β΄Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και απάντησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Στα θεωρεία της Βουλής παρευρέθησαν μέλη της επιτροπής τα οποία παρακολούθησαν τις απαντήσεις του Χρήστου Παπουτσή τόσο στην πρώτη τοποθέτηση του, όσο και στη δευτερολογία του.

Τα μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση ή τοποθέτηση στα θέματα που τέθηκαν, παρά μία παραπλανητική έκθεση ψευδών στοιχείων καθ΄όλα. Ο Υπουργός Χρήστος Παπουτσής λοιδόρησε με τον χειρότερο τρόπο τις ανησυχίες των κατοίκων και προσωπικά το Βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Υπήρξε προκλητικός, εριστικός και καθόλα είρων και επηρμένος. Απέφυγε συστηματικά να πει την αλήθεια και να περιγράψει αναλυτικά το τι σκοπεύουν να κατασκευάσουν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι, ότι γίνεται είναι για το καλό μας και ότι όταν θα είναι να αναπτυχθεί το Ελληνικό θα τους πάρουν από εκεί για κάποιο άλλο μέρος της Αττικής. Δηλαδή θα ξοδέψουν χρήματα από το υστέρημα του Ελληνικού λαού τα οποία δεν ξέρουμε πόσα είναι, αλλά αυτό θα είναι για λίγο….

Κύριε Παπουτσή από την ημέρα που ανακοινώσατε τα κέντρα κράτησης και τα κέντρα υποδοχής, έχετε αλλάξει δημόσια θέσεις για το θέμα του Ελληνικού τουλάχιστον τρεις φορές, πράγμα που μας κάνει ανήσυχους και μας βεβαιώνει για τις χείριστες προθέσεις σας. Δεν μπορείτε να μας κοροϊδέψετε και να μας εφησυχάσετε, θα μας βρείτε μπροστά σας στα άνομα και παράνομα σχέδια σας. Οι κινητοποιήσεις των πολιτών των Νοτίων προαστίων ξεκινάνε από την ερχόμενη εβδομάδα και σας υποσχόμαστε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι.

Στην ανακοίνωση αυτή δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε και σε μία άλλη κατάπτυστη στάση. Κατά τη διάρκεια αναχώρησης των μελών της επιτροπής, συνοδευόμενα από το βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στους διαδρόμους της βουλής έγινε τυχαία συνάντηση με το Χρήστο Παπουτσή και τον Μάκη Γιακουμάτο, που είχαν μία καθόλα φιλική κουβεντούλα. Την ώρα που αντελήφθη τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Μάκης Γιακουμάτος του είπε «Δεν θα έρθουν οι μετανάστες στο Ελληνικό το κανόνισα εγώ» και ο Χρήστος Παπουτσής, γελώντας ειρωνικά του απεύθυνε τον λόγο και του είπε «Τι φωνάζετε κύριε Βαρβιτσιώτη, αφού ο εκπρόσωπος του λαού του Ελληνικού, μου λέει ότι δεν έχουν πρόβλημα οι πολίτες» Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δείχνοντας προς το μέρος μας είπε «Οι πολίτες είναι εδώ, μπορείτε να τους ρωτήσετε» Ο Χρήστος Παπουτσής ειρωνικά κοιτώντας προς το μέρος μας είπε «Δε χρειάζεται να ρωτήσω αυτούς, μιλάω με τον εκπρόσωπο τους». Ακολούθως μέλος της επιτροπής μας απευθυνόμενο προς τον Μάκη Γιακουμάτο και τον Χρήστο Παπουτσή είπε «Παρουσία των εντολέων οι εντολοδόχοι δεν έχουν λόγο και μάλιστα αντίθετο». Ευθύς αμέσως ο Μάκης Γιακουμάτος απάντησε στο μέλος μας « Σου είπα ότι δε θα πάνε στο Ελληνικό, μετανάστες, τώρα αν εσύ θέλεις να βγάζεις γλώσσα να βάζεις τις φωνές και να βγάλεις και κανένα μεροκάματο, κάνε ότι θέλεις.»

Θα αφήσουμε στην κρίση σας, τη στάση και τη συμπεριφορά τόσο του «εκπροσώπου» μας, όσο και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (αμφιβάλουμε αν είναι του Έλληνα πολίτη). Απλά θα δηλώσουμε ότι δεν χρειάζεται ο Ελληνικός λαός να πληρώνει από το υστέρημα του για να έχει τέτοια εκπροσώπηση. Αν θέλουμε να βουλιάξουμε τη χώρα το κάνουμε και μόνοι μας και χωρίς να πληρώνουμε τον υπουργό που βύθισε το Σάμινα και τον «εκπρόσωπο» μας που προσπαθεί να βυθίσει το Ελληνικό.

Για τη συντονιστική επιτροπή

Σιδέρη Χριστίνα                                   Πήλιουρας Γιάννης
Κισκίνη Σοφία                                      Κορφιάς Παντελής
Κοντέα Πηνελόπη                                 Τσαμπουράκης Αλέκος
Μεταξά Ντιάνα                                    Χατζηιωάννης Μιχαήλ
Γιακουμάτος Παναγιώτης

2 σχόλια:

  1. Συνεχίζουν οι κυβερνώντες να επιδεικνύουν μια αντιδημοκρατική και φασιστική συμπεριφορά..και παρ΄όλη την αναστάτωση που υπάρχει στην κοινωνία και την συγκέντρωση πολιτών και τις διαμαρτυρίες εξακολουθούν να μας υποτιμούν και να μας απαξιώνουν..έχουμε συγγενείς στην Αγγλία και για να τοποθετήσουν λίγα σαμαράκια στο δρόμο έστειλαν σε όλη την γύρω περιοχή ερωτηματολόγιο στους κατοίκους αν έχουν πρόβλημα δηλαδή ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη και όχι όπως εδώ που είμαστε σαν την Ουγκάντα..τριτοκοσμικές καταστάσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DEN ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ/ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή