"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ







Για άλλη μια φορά βρίσκονται σε ένταση οι σχέσεις του κ. Δημάρχου με τους εργαζόμενους του Δήμου και είναι η  τρίτη από την ανάληψη των καθηκόντων του. Αφορμή, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους, είναι «…σωρεία περιστατικών με αυταρχική και απαράδεκτη συμπεριφορά σε υπαλλήλους του Δήμου…», «…οι μετακινήσεις των υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας που γίνονται πέρα από κάθε υπηρεσιακή ανάγκη και λογική…», «…οι αυθαίρετες αποσπάσεις υπαλλήλων του ΚΑΠΠΑ στο Δήμο…» κ.α.

 Καταγγέλλοντας αυτή την πρακτική και συμπεριφορά το σωματείο των εργαζομένων και για να υπερασπίσει, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, προπαντός την αξιοπρέπειά τους, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30/5, δίωρη στάση εργασίας (10.00-12.00) και συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο. Στα πλαίσια αυτά έγινε ενημέρωση στους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων που είχαν προσκληθεί, μεταξύ των οποίων ήταν και η Πρόεδρος των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνά Λυγνού.

Από όποια πλευρά και να προσεγγίσει κανείς το όλο ζήτημα, είναι λυπηρό, την ώρα που ο Δήμος μας χρειάζεται συστράτευση των δυνάμεών του και δημιουργική αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού του, να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα που είναι φυσικό να δημιουργούν ένα αρνητικό περιβάλλον. Βεβαίως υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα από την μακροχρόνια κακοδιοίκηση του Δήμου. Βεβαίως οι σχέσεις εργαζομένων και της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής δεν οικοδομήθηκαν πάντα πάνω στις αρχές της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας. Βεβαίως υπάρχουν και εργαζόμενοι που δεν αποδίδουν και πρέπει να ληφθούν μέτρα. Απ’ αυτό το σημείο όμως μέχρι την αυταρχική συμπεριφορά, την απαξίωση όλων, την μείωση των προσωπικοτήτων και της εκδικητικής λογικής, όπως καταγγέλεται, υπάρχει τεράστια απόσταση. Οι εργαζόμενοι, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, έχουν δείξει τις ικανότητές τους, κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν δεν εμποδίζονται κι όταν χρειάστηκε, τις περιόδους που διαλύονταν οι Δημοτικές Αρχές, ήταν αυτοί που κράτησαν την στοιχειώδη λειτουργία του Δήμου και απέτρεψαν την κατάρρευση.

Σήμερα ο Δήμος μας χρειάζεται γενική ανασυγκρότηση, νέο σύγχρονο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και ένα επιστημονικά μελετημένο Οργανόγραμμα. Χρειάζεται επιμόρφωση των υπαλλήλων, πλήρη μηχανοργάνωση, νέες υπηρεσίες που δεν υπάρχουν, αξιοκρατική ανάδειξη των στελεχών, διάταξη του προσωπικού με βάση τα προσόντα του και στόχο την καλύτερη δυνατή απόδοση και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι σίγουρο πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν μέσα στο κλίμα που δημιουργείται. Οι εργαζόμενοι είναι η μηχανή που θα πάει τα πράγματα μπροστά αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά κι όποιος δεν το καταλαβαίνει σημαίνει ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις.
Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είναι στον αντίποδα αυτής της λογικής, συμπαραστέκονται τους εργαζόμενους και ήταν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια αποκρούοντας την κατασυκοφάντησή τους και προβάλλοντας τα δικαιώματά τους, χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος. Βεβαίως και πρέπει όποιοι δεν εργάζονται ή παρανομούν να μπουν στη θέση τους και να έχουν τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες. Αυτό όμως πρέπει να γίνει μόνο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις με στοιχεία και διαφάνεια.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, συνεργασίας και δημιουργικής αξιοποίησης των εργαζομένων και όχι σχέσεις αντιπαλότητας. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά τους δικαιώματα και μάλιστα, για να δικαιολογήσουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εκποίησης, προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα δεινά της χώρας μας φταίει ότι είναι δημόσιο. Είναι αναγκαίο επομένως, περισσότερο από ποτέ, η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας, μαζί με τους πολίτες, να αντιστέκονται και να διεκδικούν από την κυβέρνηση, να παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, να ενισχύονται και να βελτιώνονται συνεχώς, τόσο αυτές όσο και οι παροχές, ιδιαίτερα στους οικονομικά ασθενέστερους και στη τοπική κοινωνία.


Με εκτίμηση
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου