"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, Δελτίο τύπου ΟΝΝΕΔ

 Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Είναι γεγονός πως οι εξαρτησιογόνες ουσίες πλήττουν όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα.
Η χρήση ναρκωτικών ουσιών σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απάντηση στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που μας περιβάλλουν. Οι νέοι άνθρωποι καλούνται τη σημερινή εποχή να μην ενδώσουν σε εύκολες λύσεις, αλλά να αγωνιστούν για να ανακτήσουν την ελπίδα.



Η πολιτεία με τη σειρά της έχει χρέος να τιμωρεί παραδειγματικά τους εμπόρους «θανάτου» και να ενισχύσει τις κοινωνικές δομές που μάχονται κατά των ναρκωτικών (όπως ο ΟΚΑΝΑ) για να εξαλειφθεί το πρόβλημα της ύπαρξης μεγάλης λίστας αναμονής για θεραπεία των εξαρτημένων. Επιπλέον, καλείται να εφαρμόσει ουσιαστικά το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης Ουσιοεξαρτημένων (ΠΕΔΠΟ) με τη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών όπως η μεθαδόνη και η βουπρενορφίνη, σε μέλη των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ, μέσα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στηρίζουμε τη σημερινή ημέρα ως ημέρα ενάντια σε κάθε είδους εξαρτήσεις, ως ημέρα που η νέα γενιά δίνει το σπουδαιότερο μήνυμα, το μήνυμα της ζωής.



Τομέας Υγείας | Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου