"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Επίθεση με πέτρες στον Πεταλωτή , Από αγνώστους κατά την άφιξή του σε ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης

Πληθαίνουν επικίνδυνα τα φαινόμενα τυφλής βίας και αποδοκιμασίας πολιτικών, καθώς στα έκτροπα έξω από τη Βουλή προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο επίθεση με πέτρες κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή στην Αργυρούπολη και κατά ξένων και Ελλήνων βουλευτών στην Κέρκυρα. Ο κ. Πεταλωτής δέχθηκε επίθεση από περίπου 40 άτομα, με γιαούρτια και πέτρες, λίγο μετά τις 8 μ.μ. χθες, κατά την άφιξή του στα ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Συνοδεία αστυνομικών, που βρίσκονταν στο σημείο, εισήλθε στην αίθουσα και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «τραμπούκους και φασίστες» και απέδωσε την επίθεση σε «εγκάθετους» του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης και ενώ έξω από το ΚΑΠΗ είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι, ο εκπρόσωπος φυγαδεύτηκε από πλευρική πόρτα του κτιρίου. Οδηγήθηκε δε από τον στενό διάδρομο μεταξύ κτιρίου και φράχτη στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει.
Το βράδυ της Τετάρτης, στην Κέρκυρα, τα 45 μέλη της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη μετανάστευση, βουλευτές και συνεργάτες τους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και Ελληνες βουλευτές έγιναν στόχος περίπου εκατόν πενήντα ατόμων. Οι «Αγανακτισμένοι» απέκλεισαν τις εξόδους στο παλιό φρούριο της πόλης, όπου δειπνούσαν οι βουλευτές στον ιστιοπλοϊκό όμιλο και άρχισαν να πετούν πέτρες, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «κλέφτες - κλέφτες», «φέρτε τα λεφτά πίσω» και «σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε κάνοντας βαρκάδα». Οι αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν. Τα χειρότερα μάλιστα αποφεύχθηκαν, καθώς από τύχη και μόνο δεν χτυπήθηκε από πέτρα που εκσφενδόνισε διαδηλωτής, ο ανήλικος γιος ξένου βουλευτή. Η ιδιότυπη κατάσταση πολιορκίας λύθηκε όταν στην προβλήτα του κάστρου κατέπλευσε με σβηστά φώτα, ώστε να μη γίνει αντιληπτό από τους διαδηλωτές, καΐκι, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Ελληνες βουλευτές και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, που ουσιαστικά φυγαδεύτηκαν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ξένοι βουλευτές αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τα τεκταινόμενα, αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, βιντεοσκοπούσαν όσα συνέβαιναν για να μεταφέρουν στις αποσκευές τους εικόνες που ελάχιστα μας τιμούν ως χώρα. Μάλιστα, ένας Πολωνός πλησίασε τους συγκεντρωμένους, τους ρώτησε «τι θέλετε;» για να πάρει την απάντηση «να φύγουμε από το ευρώ».
Ο παρών στο επεισόδιο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Βρεττός μίλησε για εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε, με κίνδυνο τραυματισμού των ξένων βουλευτών. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης τοποθέτησε τους διαδηλωτές στον χώρο της άκρας Αριστεράς. Να σκεφθούν ότι «η Κέρκυρα ζει και αναπνέει από τον τουρισμό», κάλεσε όσους επιλέγουν αυτές τις μεθόδους η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αντζελα Γκερέκου.
Πλήγμα για τον τουρισμόΗ τοπική κοινωνία εξέλαβε το ακραίο περιστατικό ως σημαντικό πλήγμα για τη διεθνή τουριστική εικόνα όχι μόνο της Κέρκυρας, αλλά και συνολικά της Ελλάδας, σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική οικονομία αναμένει οφέλη από τον τουρισμό. «Δεν είναι αυτή η εικόνα της πόλης μας, εμείς έχουμε μάθει να υποδεχόμαστε φιλόξενα τους ανθρώπους. Αυτά που έγιναν ήταν υπερβολές. Αλλο να διαμαρτύρεσαι ειρηνικά και άλλο να πετάς πέτρες. Τέτοιες ακρότητες δεν βοηθούν την ώρα που κάνουμε προσπάθειες να ενισχύσουμε τον τουρισμό», σχολίασε στην «Κ» ο δήμαρχος της Κέρκυρας, κ. Γιάννης Τρεπεκλής.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, σε σαφή διάκριση του κινήματος των «Αγανακτισμένων» και της ειρηνικής διαμαρτυρίας τους από τους προξένους επεισοδίων, τόσο στη Βουλή όσο και στην Κέρκυρα, είχε προβεί ο κ. Γ. Πεταλωτής. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε «παιχνίδι» κάποιων, που προσπαθούν να χειραγωγήσουν και «να στρέψουν αλλού την αγωνία των συμπολιτών μας, οι οποίοι εκφράζονται με ειρηνικό τρόπο, όπως σε όλη την Ευρώπη».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_03/06/2011_444457

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου