"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης « Μαζί για τη Γλυφάδα» Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας υιοθέτησε ομόφωνο ψήφισμα ώστε να μην μετατραπεί το Ελληνικό σε αποθήκη παράνομων μεταναστών»(video)

Την Πέμπτη το πρωί (2/6) συζητείται στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για την πρώτη στέγη υποδοχής λαθρομεταναστών στο Ελληνικό.




Το μείζον θέμα του Ελληνικού έφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης στη συνεδρίαση της 26ης Μαίου του δημοτικού συμβουλίου, μετά την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή να ιδρυθεί «Κέντρο Υποδοχής και Κέντρο Κράτησης Μεταναστών» στο χώρο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού κάτι που αποτελεί δυσμενή εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» πέτυχε με την ουσιαστική του τοποθέτηση να υιοθετηθεί κοινό ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο εναντίωσης στη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στον χώρο του Ελληνικού.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης με συνεχείς ερωτήσεις έθεσε τον κ. Κόκκορη προ των ευθυνών του για το μείζον θέμα του Ελληνικού που έχει προκύψει εγκαλώντας τον να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις παχιές δηλώσεις και να προασπίσει τα συμφέροντα της πόλης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε στον κ. Κόκκορη ότι ο ίδιος ως βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών έφερε το θέμα στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση η οποία θα συζητηθεί προσεχώς αλλά δικαίως αναρωτήθηκε: «Πώς ισχυρίζεται ο δήμαρχος ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με την κυβέρνηση για το Ελληνικό τη στιγμή που ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκδίδει απόφαση για μετατροπή του Ελληνικού σε αποθήκη παράνομων μεταναστών; Γνωρίζει άραγε ο δήμαρχος τι συνέπειες θα έχει στον κοινωνικό ιστό  της περιοχής η απόφαση αυτή;
Δεν υπάρχουν απλουστευτικές λύσεις σε ένα τόσο σύνθετο ζήτημα. Θεωρώ ότι έχετε καθήκον και ευθύνη να αναλάβετε ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα».

1 σχόλιο:

  1. Εμείς οι δημότες τι άλλο να πούμε.. ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βαρβιτσιώτη για το ότι είναι η φωνή μας και το βήμα στο Ελληνικό κοινοβούλιο γιατί υποστηρίζει τα συμφέροντα των δημοτών της Γλυφάδας και εν γένει των κατοίκων Ν. Προαστίων με την παρέμβαση του και την προτροπή του τόσο στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου για να αφυπνιστούν και να κινητοποιηθούν όσο και στη Βουλή με τις εισηγήσεις του για τόσο φλέγοντα θέματα...ευχόμαστε οι προσπάθειες του να ευοδωθούν για το καλό όλων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή