"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα επιτυγχάνει τους στόχους της

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα επιτυγχάνει τους στόχους της

«Η Ελλάδα επιτυγχάνει τους στόχους της» για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από το Λονδίνο, που βρέθηκε για να συμμετάσχει σε συνέδριο του Βρετανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Το ευρώ, η Ελλάδα και η νότια περιφέρεια».
Μιλώντας σε ραδιοσταθμούς του BBC, ο κ. Βαρβιτσιώτης, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «αποτυχημένο κράτος». Ενώ σημείωσε ότι ο φετινός στόχος επιτυγχάνεται με την καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος 340 εκατομμυρίων ευρώ και του χρόνου στόχος είναι ένα πλεόνασμα 2,6 δισεκατομμυρίων. Πρόσθεσε ότι υπάρχει η υπόσχεση από την ΕΕ ότι αν η Ελλάδα εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα, ακόμα και αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε θα υπάρξει η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση.
Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού του προγράμματος, ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και στο μηχανισμό είσπραξης φόρων. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, αλλά σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα είναι η υψηλή ανεργία. «Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολιτικό πρόβλημα», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Σε ό,τι αφορά την ελληνική κοινωνία, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε, ότι δεν υπάρχει κοινωνική αστάθεια, αλλά μάλλον κοινωνική απόγνωση. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει χρήμα στη χώρα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων. Αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιό του σημείωσε ότι τα ελληνικά λιμάνια αποτελούν ένα success story με ιδιωτικοποιήσεις και αναβάθμιση των υποδομών τους.

www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου